Οι ανησυχίες του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δεν θα ΄πρεπε να μας εκπλήσσουν. Είπε τα αυτονόητα. Εξίσου αυτονόητη η επισήμανσή του ότι η Ελλάδα επιδεικνύει τεράστια υπομονή για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αυτά που δεν είπε ο κ.Αποστολάκης, γιατί δεν μπορεί να τα πει δημόσια, είναι ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί πρώτα απ΄ όλα, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εμφανίζεται να ΄χει ένα αρραγές μέτωπο έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

Παρακολουθώντας τις καθημερινές “τηλεμαχίες” στα “παράθυρα” διαπιστώνει οποιοσδήποτε , ότι η κομματική αντιπαράθεση δεν αφήνει περιθώρια για να ασχοληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων με τις επιθετικές δηλώσεις που σχεδόν κάθε μέρα κάνουν οι Ερντογάν και Ακάρ. Προέχει το πως το ένα κόμμα θα πλήξει το άλλο ακόμη και αμφισβητώντας ο ένας τον πατριωτισμό του άλλου!

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε στα ελληνοτουρκικά. Κοιτώντας τι συμβαίνει “απέναντι” διαπιστώνουμε το ακριβώς αντίθετο. Αν και η Τουρκία βρίσκεται λίγα 24ωρα πριν από μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση, τα ελληνοτουρκικά δεν υπάρχουν στην προεκλογική κομματική αντιπαράθεση. Κι όταν σπανίως τεθούν, έχουν να κάνουν με την πίεση της αντιπολίτευσης προς το καθεστώς Ερντογάν για να διεκδικήσει πιο έντονα …18 ελληνικά νησιά που όπως λένε κακώς θεωρούνται ελληνικά!

Με τις συμμαχίες που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θα ΄πρεπε να νιώθαμε απολύτως ασφαλείς, έναντι του στριμωγμένου στη γωνία Ερντογάν. Δυστυχώς με τα “κομματικά μυαλά” που κουβαλάμε όμως δικαιολογημένα ανησυχούμε ότι μπορεί να “φάμε αυτογκόλ” ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016