Στο βίντεο από τη Χιλή ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον συμπατριώτη τους ακτιβιστή, δημοκράτη συγγραφέα ,Λουίς Σεπούλβεδα, στέλεχος της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Ο Sepulveda έσβησε από κορονοϊό πριν μια εβδομάδα σε νοσοκομείο της Ισπανίας.
Ο χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα, ο οποίος πέθανε από την Covid-19 σε ηλικία 70 ετών στην Ισπανία, ήταν ένας στρατευμένος συγγραφέας που είχε καταδικασθεί σε εξορία από τις αρχές στην πατρίδα του, τη Χιλή, επί δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.
Γνωστός για το μπεστ-σέλερ του “Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης” (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Opera, μτφ. Αχ. Κυριακίδης), ο συγγραφέας νοσηλευόταν ενάμιση μήνα στο Οβιέδο στην περιφέρεια της Αστούριας, τόπο κατοικίας του για πάνω από 20 χρόνια. Είχε προσβληθεί από τα συμπτώματα του κορονοϊού μετά την επιστροφή του από ένα λογοτεχνικό φεστιβάλ στην Πορτογαλία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016