Ο πόλεμος της ασφάλτου και ο άνθρωπος που προσπαθεί να τον κερδίσει και μέσα στα στρατόπεδα

Είναι πρόσωπο πασίγνωστο όχι μόνο στους παλαιότερους που είχαν πάθος με το αυτοκίνητο και τους αγώνες ταχύτητες. Είναι διάσημος στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού , αφού σε κάθε ΕΣΣΟ εμφανίζεται και μιλά στους στρατεύσιμους για τον πόλεμο που τους απειλεί κάθε μέρα: τον πόλεμο της ασφάλτου.

Ο ΙΑΒΕΡΗΣ, κατά κόσμον Τάσος Μαρκουϊζος, χρόνια τώρα, ακολουθεί με επιμονή τον μοναχικό του δρόμο , έχοντας βάλει σκοπό της ζωής του να μας κάνει να καταλάβουμε ότι η οδήγηση απαιτεί τήρηση κανόνων και απόλυτη υπευθυνότητα! Υπηρετεί αυτό το σκοπό με φοβερή μαχητικότητα. Ίδρυσε τη Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς και με κάθε τρόπο προσπαθεί να μας πείσει για τα αυτονόητα…Για την ασφάλεια τη δίκη μας και των παιδιών μας. Στους στρατεύσιμους μοιράζει ένα μικρό βιβλιαράκι που είναι το “ευαγγέλιο” της ασφαλούς οδήγησης.

Ο ΙΑΒΕΡΗΣ πρόσφατα απασχόλησε την επικαιρότητα και για ένα ακόμη γεγονός που συγκίνησε. Έδωσε το ένα του νεφρό στον αγαπημένο του γιο. Η συνέντευξη έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Του ζητήσαμε να μας μιλήσει όχι μόνο γιατί έχει πλέον σχέση σταθερή με τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις., αλλά και γιατί ημέρες που είναι όλοι πρέπει να θυμηθούμε πόσο πρέπει να προσέχουμε στους δρόμους. Δυστυχώς το θυμόμαστε μόνο όταν ακούσουμε για κάποια τραγωδία ,όπως η τελευταία στην Κυπαρισσία , την οποία κι αυτή τη ξεχάσαμε.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016