Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσατν δεν τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο μετά την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 στη Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε παράλληλα ότι η Δαμασκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το δεδομένο συμβάν. Ερωτηθείς αν η συριακή πλευρά παρουσίασε τα δικά της στοιχεία, ο Πεσκόφ απάντησε λέγοντας, ότι αυτό δεν το γνωρίζει και «αυτό είναι καλύτερα να το διευκρινίσετε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας».

 

Είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Πούτιν, σε ό,τι έχει σχέση με την συντριβή του αεροσκάφους, έχει ως γνώμονα τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως επίσης και ότι τα στοιχεία που έδωσε τα Ισραήλ θα μελετηθούν από τους ειδικούς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Πούτιν στην συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αποδέχθηκε ότι η ισραηλινή πλευρά θα φέρει στη Μόσχα τα δικά της στοιχεία για το περιστατικό με το αεροσκάφος IL-20. «Προς το παρόν δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία. Οι ειδικοί μας θα τα μελετήσουν» υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016