Ο Ερντογάν μπορεί να υπόσχεται μέχρι το 2023 την πρώτη πτήση του “τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους” TF-X, ωστόσο είναι πολύ πιθανότερο να δει ένα άλλο σημαντικό πρόγραμμα να υλοποιείται. Πρόκειται για το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με την ονομασία Akıncı.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι Τούρκοι το Akinci θα πάει σε άλλο επίπεδο την Τουρκία σ΄ ότι έχει να κάνει με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Νωρίτερα φέτος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανέκλι είχε αποκαλύψει τις προδιαγραφές του νέου ένοπλου UAV ,4,5 τόνων που  θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερα βλήματα.
Ο Κάνεκλι  είπε ότι το Akıncı θα επιτρέψει στην Τουρκία να αναπτύξει μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, ξεκινώντας από το 2027 με βάση την τεχνολογία που έχει αποκτηθεί.
Ανέφερε επίσης ότι το Akıncı θα αναπτυχθεί με βάση το ένοπλο UAV της Bayrak και οι παραδόσεις του θα αρχίσουν το 2021.
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η τεχνολογία του Akıncı θα ανοίξει το δρόμο για την Τουρκία να είναι σε θέση να παράγει μη επανδρωμένα πολεμικά αεροπλάνα.

 

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016