ΜέΡΑ25: «Η Σύνοδος Κορυφής έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις απαιτήσεις του κ. Μητσοτάκη»

«Άλλη μια Σύνοδος Κορυφής, άλλη μια επιβεβαίωση ότι η κα Μέρκελ δεν λογαριάζει χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις φοβούνται να ασκήσουν το βέτο που δικαιούνται», τονίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής το ΜέΡΑ25.

«Στην χτεσινή Σύνοδο οι χυδαίες απαιτήσεις του Όρμπαν, του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, έγιναν πλήρως αποδεκτές επειδή τους το ξεκαθάρισε ότι, διαφορετικά, θα ασκούσε βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ ο οποίος περιλαμβάνει και το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25, «η ίδια σύνοδος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις απαιτήσεις του κ. Μητσοτάκη για κυρώσεις και διακοπή παροχής εξοπλισμών στην Τουρκία». «Γιατί;», διερωτάται και απαντά: «Επειδή, αντίθετα με τον Όμπαν (του οποίου της αυταρχικές, ξενοφοβικές πολιτικές ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί στο ακέραιο εντός της χώρας), η Αθήνα ανακοίνωσε εκ προοιμίου ότι δεν θα ασκήσει βέτο – καθιστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό θλιβερό παρατηρητή της Συνόδου».  «Το ΜέΡΑ25 τους προειδοποιούσε από πέρσι: “Το γερμανικό μεγάλο κεφάλαιο έχει τεράστιες επενδύσεις στην Τουρκία. Αν δεν είστε διατεθειμένοι να ασκήσετε βέτο, τότε μην πάτε καν στις Βρυξέλλες”», συνεχίζει η ανακοίνωση και κάνει λόγο για «στρατηγική ήττας μιας κυβέρνησης που έχει ενστερνιστεί το μόνιμο Μνημονιακό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στη Φρανκφούρτη κι όχι μόνο στα εθνικά θέματα».

«Την Πέμπτη 9η Απριλίου, λίγες ώρες πριν από το μοιραίο Eurogroup που αποφάσισε το θάψιμο του ευρωομόλογου, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να ασκήσει βέτο. Εκείνος απάντησε ότι “δεν θα γίνει Βαρουφάκης”, ότι δηλαδή δεν θα ασκούσε βέτο -κάτι που το Βερολίνο εξέλαβε ως αποδοχή του νέου εθνικού χρέους που, μετά την πανδημία, θα φέρει το 5ο Μνημόνιο», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:  «Όπως είχε πει κι ο αλησμόνητος Ανδρέας Παπανδρέου, τους γιέσμεν ποτέ δεν τους εκτίμησαν ούτε εκείνοι που τους χρησιμοποιούν».

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016