«Σήμερα πήγαμε στο φεγγάρι και γυρίσαμε  πίσω στη γη! Δεν μπορώ να βρω τα λόγια για όλη την υποστήριξη που έλαβα από όλο τον κόσμο». Λόγια  προς τους δημοσιογράφους από τον Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος πριν από τον αγώνα «Ineos 1:59 Challenge» συνέκρινε το επίτευγμα με την…προσγείωση  του Νιλ Άρμστρονγκ στο φεγγάρι.
Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε έγινε σήμερα στο Prater Park της Βιέννης ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία  που κατάφερε να τρέξει τα 42.195 της διαδρομής του μαραθωνίου, σε λιγότερο από δύο ώρες!
O 34χρονος Κενυάτης, χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του μαραθωνίου με 2:01.39, από μαραθώνιο του Βερολίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, ξεκίνησε την  ιστορική διαδρομή  στις 09:15 ώρα Ελλάδας και  κατάφερε να καλύψει την απόσταση σε 1:159:40, είκοσι δευτερόλεπτα κάτω από τις δύο ώρες. Ωστόσο, δεν αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ από την IAAF, καθώς αφού χρησιμοποίησε «λαγούς» σε διάφορα σημεία της διαδρομής,  ενώ επίσης δεν ήταν επίσημη διοργάνωση.
Καθώς οι αθλητές που έτρεχαν δίπλα του (41 συνολικά και εναλλάσσονταν στην διάρκεια της διαδρομής για να μένουν επτά), προκειμένου να κρατάνε ρυθμό και να τον προστατεύουν από το άνεμο, έφυγαν στο τελευταίο χιλιόμετρο, ο Κιπτσόγκε επιτάχυνε στις τελευταίες ευθείες, χαμογελώντας στο πλήθος, που τον αποθέωνε…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016