Όσοι πίστευαν και πολλοί περισσότερο όσοι έκαναν προπαγάνδα και οι λίγοι που ακόμη και σήμερα διαφημίζουν ιδιωτικά κέντρα που πουλάνε το τεστ για τον κορονοϊό 120 ευρώ (!!!) , ας διαβάσουν την ιστορία της Danni Askini από τις ΗΠΑ.

Χρειάστηκε να νοσηλευθεί για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Δεν έχει ασφάλεια γιατί θα έπιανε δουλειά τον ερχόμενο μήνα. Γλίτωσε από τον κορονοϊό ,αλλά δύσκολα θα γλιτώσει από το χρέος: $ 34.927,43 είναι ο λογαριασμός που της έδωσαν με το εξιτήριο της!

Το TIME που γράφει για την ιστορία της, αναφέρει ότι ο COVID-19 “θα ΄ναι μια καλή επιχείρηση, αφού όπως εκτιμούν ειδικοί εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ θα χρειαστεί να νοσηλευθούν εξαιτίας του COVID-19.
Στις 18 Μαρτίου το Κογκρέσο πέρασε ένα νόμο με τον οποίο καλύπτεται το κόστος του τεστ για τον κορονοϊό, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα για τη νοσηλεία.
Όπως γράφει το TIME, ακόμη και όσοι έχουν ασφάλιση θα κληθούν να πληρώσουνε μεγάλα ποσά για τη νοσηλεία τους.

Μια ανάλυση από το Kaiser Family Foundation εκτιμά ότι το μέσο κόστος της θεραπείας για τον COVID-19 για κάποιον με ασφάλεια χωρίς επιπλοκές θα είναι περίπου 9.763 δολάρια. Κάποιος του οποίου η θεραπεία έχει επιπλοκές μπορεί να δει τον λογαριασμό να φθάνει τις $ 20.292.

Τα περισσότερα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας είναι πιθανό να καλύψουν τις περισσότερες υπηρεσίες που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές του κοροναϊού, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει τις “εξαιρέσεις” που έχουν σκαρφιστεί όλες οι ασφαλιστικές στον κόσμο. To TIME, γράφει ότι o μέσος όρος έκπτωσης το 2019 ήταν 5.861 δολάρια, σύμφωνα με το Health Pocket.

Αυτά για όσους έχουν κάποια ασφάλεια. Όσοι δεν έχουν θα πρέπει να ελπίζουν στα “ προγράμματα φιλανθρωπικής φροντίδας”, που προσφέρουν ορισμένα νοσοκομεία και στο κράτος, όπου αυτό αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να καλύψει τους ανθρώπους του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016