Οι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στη ΣΣΑΣ με επιστολή τους προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επισημαίνουν ελλείψεις που κατά τη γνώμη τους υπάρχουν στα μέτρα προστασίας τους από τον κορονοϊό. Να επισημάνουμε ότι στη ΣΣΑΣ παραμένουν εδώ και σχεδόν ένα μήνα όλοι οι σπουδαστές της ΣΣΑΣ.
Η επιστολή:
Οι φαντάροι της ΣΣΑΣ για ακόμα μια φορά και ύστερα από 20 μέρες καραντίνας μέσα στο στρατόπεδο και αφού ακούσαμε τη διαταγή του υπουργού ότι οι σχολές θα παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου (προφανώς μιλούσε για τους μαθητές και όχι για τους οπλίτες), θέλουμε να δηλώσουμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η απόφαση της διοίκησης για εγκλεισμό των οπλιτών θητείας μέσα στη σχολή ως λόχος υποστήριξης των μελλοντικών αξιωματικών είναι παράλογη.

Οι συνθήκες διαβίωσης ακατάλληλες με τους φαντάρους σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όντας έρμαια της τύχης τους.

 

Η εικόνα στο εστιατόριο παραμένει η ίδια, με ημίμετρα ενάντια του κορονοιου που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν εξτρά υπηρεσίες-αγγαρείες για τους φαντάρους που αυτή τη στιγμή αντικαθιστούν το μόνιμο προσωπικό του στρατοπέδου, σε όλα τα πόστα, που λείπει απολαμβάνοντας το διαφορετικό γι αυτούς καθεστώς των άγραφων αδειών μπαινοβγαίνοντας στο στρατόπεδο ανενόχλητοι.

 

Ζητούμε από τον κύριο Υπουργό την άμεση και ουσιαστική λύση του προβλήματος διότι η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

 

Λύση δεν είναι η συνέχιση του εγκλεισμού των οπλιτών για 2 μήνες.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μέσα σε μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Οι ευθύνες αν κάτι πάει στραβά θα είναι μεγάλες.
Εδώ μέσα κινδυνεύει η ζωή μας καθώς είμαστε άπραγοι, θεατές σε θέματα που αφορούν την υγεία μας, χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα να προστατευτούμε από αυτή την πανδημία ο καθένας μας ατομικά.
Έχουν και οι οπλίτες οικογένειες που νοιάζονται γι αυτούς.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016