Το τουρκικό υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) υπέγραψε με την εταιρεία Roketsan, συμβόλαιο για την εκτέλεση προγράμματος που  καθιστά την Τουρκία μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που θα ‘χει την ικανότητα να κατασκευάζει, να δοκιμάζει και να εκτοξεύει δορυφόρους .

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε η SSB , υπογράφηκε συμφωνία με τη Roketsan για την ανάπτυξη του συστήματος Micro Satellite Launch (MUFS), το οποίο ήταν μεταξύ των στόχων του πρόγραμμα δράσης που είχε ανακοινώσει ο Ερντογάν.

Το έργο καλύπτει την ανάπτυξη και τη δοκιμή του MUFS, το οποίο θα είναι σε θέση να στέλνει  μικρο δορυφόρους βάρους 100 κιλών  στην κατώτερη τροχιά της Γης, σε υψόμετρο τουλάχιστον 400 χιλιομέτρων.

 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Roketsan θα δημιουργήσει επίσης εγκαταστάσεις δοκιμών και παραγωγής και τη βάση εκτόξευσης.

Η Roketsan,  ανήκει στο Ίδρυμα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAFF – TSKGV), και κατατάσσεται στην 96η θέση στο “Defense News Top 100”. Η Roketsan είχε κύκλο εργασιών 376 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016