Η Ρένα Δούρου “φορά χακί” και μιλά για όλα στο Militaire

Η Ρένα Δούρου μιλά στο Militaire.gr για όλα. Φορά “χακί” και εξηγεί τη σχέση της με τη στολή, η οποία ήταν πάντα θετική και στενή. Μιλά για τη συνεργασία της με το ΥΠΕΘΑ, εξηγεί γιατί βοήθησε οικονομικά τα στρατιωτικά νοσοκομεία, αποθεώνει τους στρατιωτικούς ,ευχαριστεί το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που έδωσε τα πάντα όταν χρειάστηκε και εξηγεί γιατί το θέμα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών είναι πλέον θέμα Εθνικής Ασφάλειας.

Απαντά με τρόπο ψύχραιμο αλλά και εκκωφαντικό σ΄ όσους επιχειρούν όπως λέει να την κάνουν Ιφιγένεια. Δεν μασά τα λόγια της για το Μάτι και τη Μάνδρα και απαντά με ειλικρίνεια στο ερώτημα αν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μεγάλες καταστροφές. Λέει πολλά για το τι οδήγησε στις δύο τραγωδίες και καλεί όσους έχουν ευθύνες γι΄ αυτές τις “προαναγγελθείσες τραγωδίες” να μην κουνάνε το δάχτυλο και “να μας αφήσουν να θρηνήσουμε τους νεκρούς όπως ξέρουμε. Αν αυτοί έρθουν στα πράγματα η επόμενη εθνική τραγωδία είναι προδιαγεγραμμένη”, λέει.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε στο ΜΠΛΟΚ 15. Τον ιστορικό χώρο μνήμης στο Χαϊδάρι. Ένα χώρο με τον οποίο η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ασχολήθηκε ιδιαίτερα.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου στο Militaire.gr.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016