“Ανοιχτή γραμμή” με τον πρώην πλέον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη έχει ο νυν ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να κριθεί. Η συνεργασία στη χώρα μας δεν είναι συνηθισμένη και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν Παναγιωτόπουλος-Αποστολάκης δίνει κάποια ελπίδα, ότι τα αυτονόητα μπορούν γίνουν.

Ο νέος ΥΕΘΑ σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να “θωρακίσει” τον υπουργικό διάδρομο αλλά και το γραφείο του, από τις επιχειρούμενες “επιδρομές κομματικών καμικάζι”, οι οποίοι άλλον υπουργό ανέμεναν και άλλος τους προέκυψε. Μέχρι στιγμής ο ΥΕΘΑ αλλά και το επιτελείο του αντιστέκονται στο ανεξήγητο έτσι κι αλλιώς κλίμα “ρεβανσισμού” το οποίο κάποιοι θέλουν να επιβάλουν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επειδή δεν υπάρχουν “στόχοι” έχουν αναγκαστεί να “κυνηγούν δικούς τους” που απλώς έκαναν τη δουλειά τους!

Αυτά είναι γραφικότητες οι οποίες προφανώς θα ξεθυμάνουν, αν το υπουργικό επιτελείο δεν υποχωρήσει από τη μέχρι στιγμή στάση του.

Σ΄ ότι αφορά στη στελέχωση του επιτελείου του ο ΥΕΘΑ έχει κάνει ήδη επαφή με Πτέραρχο, Επίτιμο Α/ΓΕΑ, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σύντομα στην πρόταση να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο επιτελείο Παναγιωτόπουλου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016