Στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, ένα αεροσκάφος Noratlas ,περιμένει όσους την Παρασκευή θα βρεθούν στις εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Κοντά στο αεροσκάφος βρίσκεται και θα αποκαλυφθεί ένα άγαλμα που τα αποκαλυπτήριά του θα συγκινήσουν. Μια γυναίκα έχει το χέρι στο μέτωπο, πάνω από τα μάτια της και κοιτά μακριά στον ορίζοντα μήπως και φανεί ο αγνοούμενος γιός της.

Το άγαλμα που έχει φτιαχτεί από χέρια αεροπόρου , θα περιστρέφεται σιγά, σιγά, όλο το 24ωρο. Η μάνα του αγνοούμενου θα κοιτά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το αεροσκάφος Noratlas και το άγαλμα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με ολόκληρη επιχείρηση την οποία συντόνισε ο Πτέραρχος Θεολόγος Συμεωνίδης, διευθυντής του γραφείου του ΥΕΘΑ.

Αύριο Παρασκευή, μέρα μνήμης και τιμής για την 44η επέτειο της τουρκικής εισβολής, θα γίνουν παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων εκδηλώσεις τιμής για τους Έλληνες Αεροπόρους και Καταδρομείς που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ.

 

Αντικείμενα που ανευρέθησαν κατά την εκταφή του αεροσκάφους Noratlas θα βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο, του οποίου τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπως είθισται κάθε χρόνο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016