Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων. Φράγκο

Θα απαντήσει κάποιος;
Προ … αμνημονεύτων χρόνων ο Αντιπρόσωπος των Κινητήρων Pratt & Whitney κατήγγελλε επωνύμως ότι «άνθρωπος του Υπουργείου» του ζήτησε μίζα 200.000$ για να ξεμπλοκάρει πρόγραμμα ΑΩ που όφειλε η εταιρεία στο 251 ΓΝΑ.

Η καταγγελία έγινε επί θητείας στο ΥΕΘΑ του κ. Ε. Βενιζέλου ενώπιον του τότε Γ.Γ. Εξοπλισμών κ. Ε. Βασιλάκου και αξιωματικων της Π.Α.

Το γεγονός επεσυνέβη, σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σταυρακάκη (Pratt & Whitney), επί θητείας στο ΥΕΘΑ του κ. Ε. Μεϊμαράκη

Προκλήθηκε ταραχή και διατάχθησαν ανακρίσεις από τον κ. Βασιλάκο, που στην περίπτωση, έκανε τη δουλειά του.

Έκτοτε (23 Ιουνίου 2010) η υπόθεση «απωλέσθη». Τι έγινε; Ουδείς γνωρίζει.
Μήπως πρέπει να επιληφθεί ΤΩΡΑ ο κ. Π. Καμμένος ή, να υποθέσω, ότι η όλη υπόθεση παραπέμπεται στον «νόμο Πάγκαλου» της ΟΜΕΡΤΑ, δηλαδή σκάστε και μη βγάλετε άχνα για συναδέλφους;

Φόρος τιμής.
Προ εβδομάδων η τεφροδόχος μίας των μεγαλυτέρων διανοιών των τελευταίων αιώνων, του Άγγλου φυσικού ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΝΓΚΙΝΓΚ εναποτέθηκε δίπλα σ’ αυτές του Νεύτωνα, Δαρβίνου και άλλων μεγαλοφυϊών του πνεύματος στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο.
Στην τελετή διάβασε τα καθιερωμένα ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, κεφαλή της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ενώ η ορχήστρα απέδιδε ωδή, ειδικής μουσικής σύνθεσης, του ημετέρου μεγάλου μουσικού Βαγγέλη Παπαθανασίου η οποία, ταυτόχρονα, μεταδίδετο σε όλο τον κόσμο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής.
Σπουδαία. Δεν γνωρίζω αν το γεγονός το πληροφορήθηκε ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας κ. Νικόλαος ο οποίος όταν ακούει αποτέφρωση οργίζεται ακραίως. Καλό είναι για τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και τον Βαγγέλη να μην συναντήσουν τον Άγιο Μεσογαίας γιατί, ίσως, φάνε καμία κατάρα στο κεφάλι, οπότε θα απωλέσουν τον παράδεισο.

Compos mentis 
(Με σώες τις φρένες, καίτοι οι ζέστες δεν υποχωρούν)
Αφού ζούμε μια κλιμάκωση των υποχωρήσεών μας, δηλαδή την εποχή που κυριαρχεί το σύνθημα …Μάθαμε πως … και πλάκωσαν κι’ οι γύφτοι ή Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, επί το ευγενέστερο (δηλ. μας έβαλαν και στο κυνήγι και οι Τούρκοι ψαράδες, παραδοσιακά ολιγότερο ικανοί των ημετέρων) παρατηρούμε, ενεοί, και τα εξής:
Αφού προηγήθηκε το γελοίο show υποδοχής, απόδοσης τιμών και δείπνων μετά καμπανίτου στη ΛΑΦΘ, δηλ. παραβίαση όχι μόνο κανόνων, κανονισμών, πρωτοκόλλου ή … δευτεροκόλλου (το κο με όμικρον) οι δυο νεαροί στρατιωτικοί έλαβαν άδεια. Καλώς, γιατί την είχαν ανάγκη.
Φαίνεται ότι εκεί κάποιοι τους πήραν τα μυαλά, τους έπεισαν ότι είναι ήρωες ενώ είναι απλά αφελή θύματα. Μέγας σεβασμός, βέβαια, στην περιπέτειά τους, αλλά οι ευθύνες τους μεγάλες. Επιστρέφοντας στο στρατό ο ένας εξέφρασε την επιθυμία (χρησιμοποιώ την πιο ήπια φρασολογία) να τοποθετηθεί στις …. ΗΠΑ (στην Πρεσβεία;) και ο άλλος στην Κύπρο! Μήπως πήραν υποσχέσεις στις happy hours της λέσχης;
Ορθώς ο κ. Α/ΓΕΣ τους επανέφερε στην πραγματικότητα και τους τοποθέτησε εκεί που είχαν επιλέξει οι ίδιοι προ… περιπάτου εντός τουρκικού εδάφους. Στο Διδυμότειχο. Με απαγόρευση προσέγγισης στα σύνορα στα 10 Km κ. Αρχηγέ.

Περί Ειδικών Δικαστηρίων.
Ο αγαπητός μου πολιτικός του ΚΙΝΑΛ, που εκφράζει την αλλαγή, καθηγητής Συνταγματολόγος κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του απείλησε με παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο τους κορυφαίους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο κ. Α.Λ. είναι κόσμιος, δεν υβρίζει χυδαία όπως οι Βενιζελοπάγκαλοι, αλλά μεγαλότομος. Δεν θα δώσω, ειλικρινά, ένα σεντ, αν υπαρχόντων των στοιχείων ιδώ στον «πάγκο» μερικούς, τυχόν, δοσίλογους, μεγαλόσχημους της Κυβέρνησης.
Αλλά, αλλά ο κ. Α.Λ. έχει υπηρετήσει, επί μακρόν, από καίριες θέσεις στις πλέον αμαρτωλές και διάτρητες Κυβερνήσεις: Σημίτη, Γιωργάκη, Αντωνομπένηδων, χωρίς ο ίδιος να επιβαρύνεται προσωπικά. Έβλεπε, όμως, δεν έβλεπε; Χρηματιστήρια, εξοπλιστικά, Ολυμπιακοί Αγώνες, πολιτιστικές πρωτεύουσες, κουκουλώματα και παραποιήσεις λίστας Lagarnd, υποβρύχια κ.α.
Το λοιπόν αγαπητέ κ. Λοβέρδο δεν θα είχα αντίρρηση αν προηγούντο «οι πάγκοι» τόσων δοσίλογων εκείνων των εποχών συν της 5ετίας 2004-2009.
Σας υπενθυμίζω, επίσης, ότι είσαστε, ομού μετά του κ. Μπένι, οι βασικοί, μαχητικοί μάρτυρες υπεράσπισης των Ακο Γιάννων στο φοβερό σκάνδαλο των TORMI/TPQ37. Να μην ξεχνάμε…
Και κάτι άλλο. Γιατί εσείς, διαπρεπής νομικός, δεν ηγείσθε ενός κινήματος, εντός της Βουλής, κατάργησης του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τους λωποδύτες συναδέλφους σας;

Πολιτιστικά.
Πληροφορούμαι από τον Τύπο ότι ο Δήμαρχος Ελευσίνας συναντά δυσχέρειες στην οργάνωση των διαδικασιών «ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2020».
Γιατί δεν ζητάει βοήθεια από δύο εμπειρότατους σ’ αυτά τα θέματα.
Του συμπατριώτη του κ. Θόδωρου Πάγκαλου θιασώτη των θεωριών OMERTA (δηλ. αδιαφάνεια, όχι πολλά λόγια) και «Μαζί τα φάγαμε», θα διευκολυνθεί.
Επίσης από τον κ. Ε. Βενιζέλο οργανωτή και θιασάρχη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ένθα έγινε το, έλα να δεις.

Για τους πυροπαθείς
Πρέπει να χειροκροτήσουμε τον κ. Γιώργο Νταλάρα και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες που οργάνωσε στο Ηρώδειο (28/08) συναυλία με ΟΛΑ τα έσοδα υπέρ των πυροπαθών.
Τους τρεις μεγάλους μαέστρους Πλέσα, Χατζηνάσιο, Θεοφάνους για ανάλογη εκδήλωση (12/09) με ΟΛΑ τα έσοδα για ίδιο σκοπό.
Τον Διονύση Σαββόπουλο που κάνει τα ίδια.
Αναμένουμε μια παρόμοια οργάνωση, εκδήλωση από τον κορυφαίο των πάντων, τον κ. Μίκη Θεοδωράκη, τον επιμήκη, διαμήκη, Ουρανομήκη κατά Μποστ. Ο Μέγας Μίκης ΟΥΔΕΠΟΤΕ οργάνωσε κάτι τέτοιο με τα έσοδα να κατευθύνονται στις ΕΔ, τους πρόσφυγες, το ΠΑΙΔΙ, τους πυροπαθείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ, και δέχομαι ενστάσεις.

Καβαφικά.
Τι ήθελα ν’ αρχίσω τα «Καβαφικά» μου στο προηγούμενο με το αφιέρωμα στίχου του Μεγάλου Αλεξανδρινού στην κ. Μαριλίζα; Αρχιπλοίαρχος ΕΕ, παρακαλώ, μου έστειλε ένα άλλο συγκλονιστικό ποίημα, κι’ αυτό πολιτικού περιεχομένου, του Κ.Κ. Απολαύστε το και βρείτε ποιον αφορά.


Ο βασιλεύς Δημήτριος
Ώσπερ ου βασιλεύς, αλλ’ υποκριτής,
μεταμφιέννυται χλαμύδα φαιάν αντί
της τραγικήςεκείνης, και διαλαθών υπεχώρησεν.

 Πλούταρχος, Βίος ΔημητρίουΣαν τον παραίτησαν οι Μακεδόνες
 κι απέδειξαν πως προτιμούν τον Πύρρο
ο βασιλεύς Δημήτριος (μεγάλην
είχε ψυχή) καθόλου — έτσι είπαν —
δεν φέρθηκε σαν βασιλεύς. Επήγε
κ’ έβγαλε τα χρυσά φορέματά του,
και τα ποδήματά του πέταξε
τα ολοπόρφυρα. Με ρούχ’ απλά
 ντύθηκε γρήγορα και ξέφυγε.
Κάμνοντας όμοια σαν ηθοποιός
που όταν η παράστασις τελειώσει,
αλλάζει φορεσιά κι απέρχεται.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνω αποκάλυψη. Πρόκειται για τον σπουδαίο πολιτικό κ. Αντ. Σαμαρά που όταν τον παραίτησαν οι Μακεδόνες (δηλ. τον καταψήφισαν οι Έλληνες πολίτες) ξέφυγε γρήγορα-γρήγορα από το Μαξίμου για να μην παραδώσει… στον Πύρρο (Αλέξη) Μικροψυχία. Έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

Υ.Γ. Το όνομα του Αρχιπλοιάρχου είναι στη διάθεση του ιστότοπου. Όχι, όμως, και του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κου Ε. Αποστολάκη του οποίου η παράταση της θητείας ακούστηκε με ικανοποίηση.

Μα τι πράγματα είναι αυτά κ. Σάντμπεργκ;
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Αλιείας της Νορβηγίας Περ Σαντμπεργκ ο οποίος χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό τηλέφωνό του σε ιδιωτικό ταξίδι στο Ιράκ.
Μα τι είδους ευαισθησίες έχουν αυτοί οι Νορβηγοί; Δίνουν το κακό παράδειγμα! Εδώ Υπουργοί πλαστογράφησαν λίστες, άλλοι τις ξέχασαν στο γραφείο τους, έτεροι απαιτούν 8 φρουρούς για την ασφάλειά τους και είναι έτοιμοι να ξανακυβερνήσουν. Απαράδεκτο κ. Πρωθυπουργέ της Νορβηγίας που αποδεχθήκατε την παραίτηση.


OSCAR στον Γιωργάκη!
Κάπου, στην Ευρώπη, ξεφύτρωσε μία ένωση Ηγετών (INTERNATIONAL LEADERSHIP ASSOSIATION), αγνώστων λοιπών στοιχείων, η οποία θέλησε, προ τριμήνου,  να μας κάνει μία πλάκα. Βράβευσε τον Ηγέτη Γιωργάκη τον Καστελοριζιώτη με μέγα βραβείο διότι (sic) «… είχε την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην Ελληνική Διοίκηση…». Ο Γιωργάκης… Μας κατέπληξαν οι ξένοι Ηγέτες, αγνώστων στοιχείων.
Στο Γιωργάκη που μας οδήγησε στις αγκάλες των δανειστών, εκχώρησε, διά των Μνημονίων, την εθνική κυριαρχία και μας οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση!
Αύξησε τη διαφάνεια ο Γιωργάκης!!
Διαφάνεια από τον άνθρωπο που είχε εγκρίνει την ίδρυση δεκαεννέα μη κερδοσκοπικών φορέων και ΜΚΟ – ξέρετε, από αυτές όπου βολεύονται οι «ημέτεροι», για να μην φανταστούμε και το «φαγοπότι» που γίνεται. Θαυμάστε ονομασίες ρουσφετολογικών ΜΚΟ για πράσινους εκλεκτούς: Κύτταρο Εναλλακτικής Αναζήτησης Νέων. Αντίρροπον (ή πιάστ’ τ΄αυγό και κούρευ΄ το). «Ρηξικέλευθος» ΜΚΟ που έχει και την κατάλληλη ονομασία για τις μικροκομματικές εμπνεύσεις του πλέον φαύλου κόμματος της μεταπολίτευσης. Για τις πατέντες του, βεβαίως, και να βραβευτεί ο άνθρωπος!
Μην ανησυχείτε θα φροντίσει η κ. Φώφη να μας τον επαναφέρει στη Βουλή. Είναι απαραίτητος!

Έξω πάμε καλά!
Η IDE (Intracom Defenxe Electronics) ανανέωσε τη σύμβαση συνεργασίας που είχε με τον Αμερικάνικο Κολοσσό Raytheon για τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων PATRIOT (όχι μόνο των ελληνικών) ύψους 38,1 εκ $ μέχρι το 2020.
Κλάδος της ίδιας εταιρείας η Intrasoft International, στον τομέα της πληροφορικής, ανανέωσε, κι αυτή το συμβόλαιό της με την υπηρεσία εκδόσεων της Ε.Ε. για 4 χρόνια.
Στην ΟΝΕΧ περνάει το Νεώριο Συρου αντί 110,9 εκ. €. ΤΟ ιστορικό ναυπηγικό συγκρότημα, σύμφωνα με το σχέδιο, θα λάβει ρευστότητα 14,3 εκ. € μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και σωρευτικές επενδύσεις 28,9 εκ. € σε βάθος 25ετίας. Το ενδιαφέρον της ΟΝΕΧ κινείται και προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Εδώ πάμε, καλά; 90 Τ/Θ οχήματα BMP-1 βρίσκονται στο προαύλιο της, προς εκποίηση ΕΛΒΟ, και περιμένουν να δοθεί εντολή για εκσυγχρονισμό τους προκειμένου να προωθηθούν στην Αίγυπτο που τα έχει ήδη αγοράσει. Με τον Ήλιο τα μπάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Δεν πρόκανε ο κυρ-Φώτης να τακτοποιήσει το θέμα.

Προχθές (ΔΕΘ 10.09) ο κ. Καμμένος ισχυρίσθηκε ότι για το βάλτωμα της ΕΛΒΟ ευθύνεται ο εκκαθαριστής. Γιατί δεν τον αλλάζουν;

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
Ο κ. Φώτης Κουβέλης λαβών το θώκο του ΥΕΝ λόγω των πολλών προσφερθεισών υπηρεσιών του στη χώρα και των εξαίρετων εμπειριών του γίνεται μέλος του ΚΥΣΕΑ!
Τώρα μπορείτε να κοιμάσθε ήσυχοι. Ζήτω το Έθνος!

Το Πρυτανείο της Βουλής.
Συνεχίζονται οι διορισμοί.
Το έχω γράψει, κατ’ επανάληψη, για να το χωνέψουμε ότι στην Χώρα όπου ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα και ευωδιάζει η μανταρινέα διαθέτουμε Κοινοβούλιο 300 βουλευτών με εννέα Αντιπροέδρους. Παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερη έρχεται η Ζουαζιλάνδη με πέντε (5). Πρέπει να βολέψουμε «στελέχη» σε θέσεις μεγαλείου. Έκαστος Αντιπρόεδρος εφοδιάζεται με μεγαλοπρεπές Γραφείο, Γραμματείς, λιμουζίνα, οδηγό, πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα. Ακούσατε κάτι για μείωση από ΝΔ; Δεν συμφέρει την συντεχνία.
Ο κ. Ζουράρις εκπροσωπών τους ΑΝΕΛ στην 9μελή ομάδα των Αντιπροέδρων, μόλις προχθές προσέλαβε, με τις ευλογίες του Προέδρου, τρεις μετακλητούς υπαλλήλους, τους Μ, Π, Δ. Καλορίζικοι. Επίσης, προς ενίσχυση του αντιμετωπίζοντας προβλήματα λόγω φόρτου, Γραφείου της κ. Φώφης, των ΚΙΝΑΛ, προσελήφθη η κ. Δ. Και πάλι ζήτω το Έθνος. Για ανταλλακτικά ελικοπτέρων δεν διατίθενται ούτε 10€!
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε, επίσημα στη Βουλή (ΝΕΑ 04/09) ότι πρόκειται να προσλάβει ακόμη 17 υπαλλήλους! Οι Αριστεροί άρχισαν να ξεπερνάν τους προκατόχους τους! Προσλαμβάνουν και βοηθούς αργόσχολων.

Μια υπέροχη Κυρία.
Είναι η κ. Κολίντα Γκράμπαρ-Καταρίκοβιτς, καλλονή, Πρόεδρος της Κροατίας. Τη θυμάστε ασφαλώς από την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελο της Ρωσίας. Έκλεψε την παράσταση και ο κ. Πούτιν πολύ στεναχωρήθηκε.
Η κ. ΚΓΚ, λοιπόν πλέον του ότι δεν είναι προϊόν οικογενειοκρατίας και κομματικού σωλήνα, είναι εξαιρετικά μορφωμένη και ομιλεί επτά γλώσσες! Αμέσως όταν ανέλαβε την Προεδρεία έπραξε ότι ο ημέτερος κ. Α. Τσίπρας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο και τον Αρχηγό της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη.
Πούλησε τα προεδρικά αεροπλάνα. Η ίδια ταξιδεύει με αεροπλάνα γραμμής, τουριστική θέση. Το ίδιο επέβαλε και στους Υπουργούς και λοιπούς Μανδαρίνους. Όχι Αθήνα – Βρυξέλλες ή Ρώμη με GOLF-STREAM.
Πούλησε 35 λιμουζίνες Αξιωματούχων και τις αντικατέστησε με μικρά οχήματα που τα οδηγούν οι ίδιοι.
Μείωσε μισθούς, δικούς της και Υπουργών στο μισό κ.λπ. κ.λπ.

Η κ. ΚΓΚ ηγείται, βέβαια, ενός Λαού βαρβάρων, πτωχών κα απολίτιστων ενώ οι Έλληνες πολιτικοί πάμπλουτων και ολβίων Ελλήνων. «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου».
A propos, που λένε οι Γάλλοι και οι συμπατριώτες μου Τροπαιάτες, αυτή η μεγάλη οικονομική φυσιογνωμία (που εμφανίζεται συνεχώς τελευταία προτείνοντας λύσεις για τη σωτηρία της Χώρας) ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προμηθεύθηκε επί Γεωργάκη του Καστελοριζιώτη, δύο (2) τεθωρακισμένες BMW κόστους 1,5 εκ. €, μια για την προστασία του εαυτούλη του και η άλλη για τον Πρωθυπουργό. Την δική του παρέλαβε ο Μπένη και την άφησε μόλις το 2015 όταν έπεσε η Κυβέρνηση του Αντωνομπένηδων. Που είναι τώρα; Γιατί δεν εκποιούνται κ. Τσίπρα;

Στον κόσμο των F-35.
Περάτωσαν την εκπαίδευσή τους οι Ιάπωνες πιλότοι στα F-15, στην κατασκευή των οποίων συμμετέχουν, στην αεροπορική βάση LUKE AFB.
Δύο (2) F35 της Βασιλικής Νορβηγικής Αεροπορίας έλαβαν μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ με Αμερικανικά F-22.
Το νέο Βρετανικό Αεροπλανοφόρο Βασ. Ελισάβετ πλέει προς ΗΠΑ για να γίνουν οι πρώτες δοκιμές αποπροσγειώσεων με F-35.
Στην Τουρκία υπεύθυνος του προγράμματος F-35 και, γενικότερα, παραγωγής πολεμικών Α/Φ, ανέλαβε ο Temel Kotil ο οποίος ήταν ο μοχλός ανάδειξης των Τουρκικών Αερομεταφορών σε υψηλό επίπεδο. Ο κ. Τ.Κ. δήλωσε «H TAI (Turkish Aerospace Industries) έχει τεράστια ανάπτυξη, μεγάλους πόρους και όλοι οι σπουδαστές από τα καλλίτερα Πολυτεχνεία ζητούν να εργασθούν εδώ». Σημειωτέον ότι ο Τούρκος Αξιωματούχος είναι τεχνοκράτης περιωπής και ουχί κάποιος πολιτικάντης της κομματικής νομενκλατούρας. Εννοείται το τι εννοώ. Και κάτι άλλο. Η Τουρκία, έχει τους τρόπους αλλά και την ισχυρή ηγεσία της, θα τα πάρει τα F-35. Οι Τραμπερντογανικοί καυγάδες είναι πρόσκαιροι.
Εδώ κι’ ενταύθα; Έρχονται σε λίγες ημέρες αρμόδιοι Αμερικάνοι (USAF-L-M) για να συζητήσουν το πρόγραμμα πληρωμών (Payment schedule) το οποίο εισέτι εκκρεμεί. Έχει δοθεί ήδη η α΄ δόση δηλ. 40 εκ.$. Δεν έχει διευκρινισθεί, εξάλλου, πλήρως η Ελληνική συμμετοχή αλλά και οι αναγκαίες, ολωσδιόλου, αμερικανικές τεχνικές παροχές της L-M σε ελληνικές εταιρείες (π.χ. ΕΑΒ) για την εκτέλεση του έργου και των υποχρεώσεών τους. Η ελληνική πλευρά, παράλληλα, θα ζητήσει πακέτα που η εφαρμογή τους θα επεκτείνει την ταυτόχρονη πληροφόρηση των κλάδων, πέραν της ΠΑ, μέσα από το «μάτι» των ηλεκτρονικών των F-16. Δουλειά πολλοί και το κόστος του εκσυγχρονισμού εξακολουθεί να εκτιμάται μεγάλο. Η στήλη θα παρακολουθεί το θέμα και θα ασκεί καλόπιστη κριτική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016