Γράφει ο Παλαίφατος

Μία μέρα πριν την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισκέφτηκε στις 11/01/2020 τον Ερντογάν. Ο Charles Michel είναι μέλος του ευρωπαϊκού φιλελευθέρου κόμματος στο οποίο ανήκει και το μικρό ιταλικό κόμμα των ριζοσπαστών το οποίο προπαγανδίζει με το αζημίωτο την Τουρκία του Ερντογάν και διαχειρίζεται διάφορες τουρκόφιλες εταιρίες βιτρίνα για την προώθησή της στην Ευρώπη. Να μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος των βιομηχανιών της Βόρειας Ιταλίας όπου και έχει επιρροή το μικρό ριζοσπαστικό και φιλελεύθερο κόμμα των Radicali έχει αγοραστεί από αραβικά κεφάλαια που συμμετέχουν σε σχήματα με το Κατάρ το οποίο ελέγχει τουλάχιστον το 19% της Deutsche Bank (σώζοντάς την από προβλήματα ρευστότητας). Η Τουρκία και τα Βαλκάνια (κυρίως Αλβανία, Σλοβενία και Κροατία) αποτελούν πλέον τον πρώτο προορισμό των νέων επενδύσεων της ιταλικής βιομηχανίας στην οποία συμμετέχουν σχήματα αραβικών Funds με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Στην Πόλη εδράζονται πλέον και τα κινεζικά συμφέροντα γύρω από την βιομηχανία επεξεργασίας πολύτιμων γαιών πολλές από τις οποίες  χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υλών και υλικών που χρειάζονται στην πολεμική και πυρηνική τεχνολογία. Ήδη το πρώτο φορτίο έφτασε στην Άνκαρα με τον China Railway Express απευθείας από την πόλη Xi’an της Κίνας ενώ τα διάφορα εμπορεύματα  θα συνεχίζουν μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Kazlıçeşme στο Zeytinburnu, της Πόλης.  Σαν παράδειγμα να αναφέρουμε ότι πριν από λίγους μήνες άρχισε στο Balıkesir της Τουρκίας από την κινέζικη China Machinery Engineering Corporation (CMEC) η παραγωγή Καρβιδίου του Βορίου που χρησιμοποιείται στην αμυντική βιομηχανία στην κατασκευή τεθωρακισμένων, αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς και στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Αν στην Ελλάδα ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να πατήσουμε πόδι στην Κίνα με απεργίες στον Πειραιά γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος του μεταξιού τότε σκάβουμε τον λάκκο μας. Η  κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός εξωτερικών Δένδιας πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Εντρογάν δουλεύει με σχέδιο διορατικό και υπεύθυνο σε συνεργασία με βιομηχανικά κεφάλαια ενεπλέκοντας όλους τους εταίρους μας, εντός και εκτός Ευρώπης.   Πρέπει να εξερευνηθεί ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Charles Michel ο οποίος συναντήθηκε και με τον Ερντογάν και με τον υπεύθυνο στην Τουρκία του ιταλικού ριζοσπαστικού κόμματος πριν αναχωρήσει για Αίγυπτο καθώς πλέον βρισκόμαστε πολλαπλώς περικυκλωμένοι και απομονωμένοι όπως δηλώνει και η απουσία μας από το Βερολίνο.

                

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016