Η …ρετρό διάθεση της κυβέρνησης σ’΄ ότι αφορά στην “τάξη και ηθική” φαίνεται ότι αγγίζει και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Προχθές είχαμε την περίπτωση της φωτογράφησης στρατιωτικών από κάποιους στρατιωτικούς, σε ιδιωτική συνάντηση σε ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα έχουμε την καταγγελία στρατιώτη από την Κω, για απαγόρευση ανάγνωσης εφημερίδων. Θέμα που έχει λυθεί εδώ και χρόνια…
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “στελέχη του ελληνικού στρατού σε στρατόπεδο της Κω δεν του επέτρεψαν να διαβάσει «Ριζοσπάστη».
Διαβάζουμε:
«Κάποια στελέχη που ήταν παρόντα στον έλεγχο των προσωπικών μου αντικειμένων κατάσχεσαν τον “Ριζοσπάστη” που είχα μαζί μου, με την αρχική δικαιολογία ότι “στο στρατό δεν εκφράζουμε πολιτικές απόψεις”. Στη διαμαρτυρία μου ότι δεν απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα και ότι το πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη εφημερίδα, άλλαξαν τροπάρι λέγοντας ότι “απαγορεύονται όλες, ακόμα και οι αθλητικές”. Όταν είδαν ότι δεν πιάνει κανένα τέτοιο επιχείρημα, άλλωστε δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την κατοχή και ανάγνωση εφημερίδας, μου επέστρεψαν τον “Ριζοσπάστη”. Αποτελεί δικαίωμα του φαντάρου να διαβάζει εφημερίδες και βιβλία για να αξιοποιεί πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του», αναφέρει στην καταγγελία του.
Για το συμβάν επίκαιρη ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016