Η γαλλική εφημερίδα La Tribune σε δημοσίευμα της αναφέρεται  στην παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην ελληνική και στη γαλλική αεροπορία.Εκτιμά ότι το κόστος των 12 μεταχειρισμένων Rafale θα ΄ναι 400 εκατομμύρια ευρώ. Γράφει ότι 1 δις θα κοστίσουν τα 6 νέα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, είπε ότι 6 νέα Rafale F3R για την Ελλάδα και 28 ίδια αεροσκάφη για τη γαλλική αεροπορία θα παραδοθούν μεταξύ Απριλίου 2022 και Δεκεμβρίου 2024. Η Παρλί επεσήμανε ακόμη ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Dassault Aviation ψάχνει να βρει συμβόλαιο για να τροφοδοτήσει την παραγωγή της από το 2026 και μετά.

Η επιλογή των Rafale για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι εξαιρετική για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών εκτιμούν ειδικοί. Η ένταξη του αεροσκάφους στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι εύκολη και είναι προφανές ότι θα αλλάξει και τις μελλοντικές επιλογές της ΠΑ, για τις οποίες ορισμένοι είχαν ήδη λάβει αποφάσεις.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016