Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια είχαμε αναφερθεί σε ένα σοβαρό θέμα που είχε προκύψει στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και αφορούσε σε έναν αριθμό αποστράτων αξιωματικών όπου από “λάθος ενέργειες” των ιδίων και της κεντρικής Διοίκησης, προέκυψε ένα μεγάλο χρηματικό έλλειμμα στο ταμείο.

Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνουμε διάφορα μηνύματα από μερισματούχους του ΜΤΝ, όπου αναφέρονται στο παραπάνω θέμα και στις “χαριστικές/σκανδαλώδεις” (όπως μας γράφουν) ρυθμίσεις που έγιναν στους οφειλέτες,  για την αποπληρωμή των χρεών τους.
 Αρκετοί από τους οφειλέτες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να μην πληρώσουν τα χρέη που τους έχουν καταλογιστεί, αλλά όλες οι αποφάσεις που έχουν βγει μέχρι σήμερα είναι απορριπτικές για τους προσφεύγοντες, δικαιώνοντας το ΜΤΝ.
Άλλοι ξεχρέωσαν την οφειλή τους άμεσα.
Άλλοι εξακολουθούν ακόμη να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας, ώστε να τους χαριστούν τα ποσά που χρωστούν, ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι κακώς τα παρακράτησαν.

Σήμερα λοιπόν όπως μας γράφουν αρκετοί μερισματούχοι ΠΝ και ΛΣ που έχουν έννομο συμφέρον, όπου παύονται κρατήσεις, αυξάνεται η σύνταξη, λαμβάνονται αναδρομικά, υπάρχει δυνατότητα μερίσματος bonus και επέρχεται μια κανονικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ και ΑΔΙΚΟ για το Ταμείο και κατά συνέπεια για τους μερισματούχους εν ενεργεία και εν αποστρατεία, οι οφειλέτες να εξακολουθούν να καταβάλουν δόσεις ευτελών ποσών. 
Παράδειγμα μας έγραψαν ότι υπάρχει ρύθμιση που ξεχρεώνει την οφειλή του απόστρατος αξιωματικός λόγω του ελαχιστότατου ποσού που καταβάλει κάθε μήνα, σε σχέση με αυτό που έχει παρακρατήσει, το έτος 2117!!!!

Καλό και ηθικό θα είναι λοιπόν, όπως μας γράφουν, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός του ΓΕΝ Ν. Τσούνης, αν θέλουν να επιστραφούν τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί στο Ταμείο και να μην πάνε κι αυτά εις βάρος των υπολοίπων μερισματούχων, να βάλουν τους οφειλέτες απόστρατους αξιωματικούς για το υπόλοιπο της οφειλής τους, στην ευνοϊκή ρύθμιση που υπάρχει για όλους τους Έλληνες πολίτες, των 120 δόσεων (10 χρόνια είναι υπεραρκετά να εξοφληθούν τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί”.

Έτσι, “Επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται”, καθώς “Ουδεν μορφώνει όπως το παράδειγμα”, περιμένουμε να τακτοποιηθεί το όλο θέμα και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016