“Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει”. Ο λόγος για τον Αντιναύαρχο ε.α Κυριάκο Κυριακίδη, τον οποίο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά και το προσωπικό της ΓΔΑΕΕ, αποχαιρέτησαν.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο κ.Κυριακίδης δεν ξέχασε όσους “του έμαθαν” τη δύσκολη δουλειά των εξοπλισμών:

“Ερχόμενος εδώ δεν είχα καμία απολύτως εμπειρία από προμήθειες, αφού  και τα 36 χρόνια υπηρεσίας μου στο ΠΝ ήταν σχεδόν αποκλειστικά σε επιχειρησιακές θέσεις. Σε αυτό με βοήθησαν δύο εξαιρετικοί επαγγελματίες και άνθρωποι, ο Πτέραρχος Βούρης και ο Στρατηγός Μπαλαφούτης. Με την αγαστή συνεργασία τους, την βοήθεια και τις εισηγήσεις των επίλεκτων στελεχών μας, πιστεύω ότι, με τα δεδομένα που είχαμε, καταφέραμε πολλά πράγματα”, είπε.

Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης έκανε αναφορά στα προγράμματα που δούλεψε τα 4,5 χρόνια της θητείας του, όπως το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F-16 και της υποστήριξης των Mirage 2000: “ Πιστέψτε με, όμως, ότι ίσως είναι μεγαλύτερη χαρά να βλέπεις να υλοποιούνται προγράμματα ελάχιστες εβδομάδες αφ΄ ότου, έστω ολίγον πρόωρα, έφυγες από μία θέση στην οποία εργάστηκες για μακρύ διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό για το οποίο καμαρώνεις από μακριά πλέον.

Ίσως αυτό, για πολλούς, να μην είναι κατανοητό γιατί αρέσκονται περισσότερο στο να κόβουν κορδέλες «εγκαινίων» από το να συμμετέχουν στην επίπονη διεργασία για να φθάσουν στο αποτέλεσμα”.

Ο κ.Κυριακίδης αναφέρθηκε στις διαδικασίες που υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται στο χώρο των εξοπλισμών:

“Την εμπειρία μου από τα τεσσερισήμισι αυτά χρόνια ενυπόγραφα την έθεσα υπ΄ όψιν σας κ Υπουργέ στην από 16 Δεκεμβρίου 2019 ανοικτή επιστολή μου. Σε αυτή επεσήμανα ιδιαίτερα ότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα το αυτονόητο και το απλό εξακολουθεί και είναι το ζητούμενο. 

Με απόλυτη σαφήνεια προβλέπονται διαδικασίες στο Υπουργείο για το κάθε τι και η απαίτηση είναι απλή, αυτές να τηρηθούν. Το τι κάνει ποιος και γιατί έχει την ευθύνη είναι προκαθορισμένο και τυχόν υπερβάσεις δημιουργούν βραχυκύκλωμα και το βραχυκύκλωμα ανάφλεξη”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016