Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Παρ’όλα αυτά, εκφράζονται προβληματισμοί από πλευράς πρυτάνεων για το εάν η εφαρμογή των μέτρων και η λειτουργία των πανεπιστημίων θα συνυπάρξουν ανεμπόδιστα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους των πανεπιστημίων και η διδασκαλία των μαθημάτων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων με έως και 50 άτομα θα πραγματοποιείται δια ζώσης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στις περιπτώσεις μαθημάτων με περισσότερα από 50 άτομα, οι διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως.

Με τα πανεπιστήμια να ανοίγουν λοιπόν -με όποιο τρόπο ανοίξουν- έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις του πρωθυπουργού για την εργασιακή ζωή των νέων. Τα όσα λέει περί ανάγκης τεχνικής εκπαίδευσης των νέων δεν είναι κατακριτέα. Τα όσα λέει όμως για το πόσο…παρωχημένο είναι “να σπουδάζεις,να βρίσκεις μια δουλειά και να παίρνεις σύνταξη”, δεν μπορεί παρά να προβληματίσει για το τι …έρχεται.

 

Είναι “παρωχημένο” να σπουδάζεις να βρίσκεις δουλειά και να παίρνεις σύνταξη; Τι λέει ο πρωθυπουργός from Militaire.gr on Vimeo.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016