Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
28/04/2018 | 07:49 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία για τις αποζημιώσεις- Φωτογραφίες

Η πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία για τις αποζημιώσεις- Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι του δημοσιογράφου Λουκά Δημάκα, ο οποίος συμμετείχε στην χθεσινή πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία. Πορεία που είχε να κάνει με το αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που δεν το ξεχνάμε.

Γράφει ο Λουκάς Δημάκας:

Και το Μαρτυρικό Δίστομο ήταν εκεί!
Στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα και εν συνεχεία στην πορεια προς την Γερμανική Πρεσβεία διεκδικώντας Δικαιοσυνη κα Αποζημίωση! Μπροστάρης ο Μανώλης Γλέζος και άλλοι αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, αντιστασιακοι, εκπρόσωποι από πολλά Μαρτυρικά χωρια και πολεις και αρκετές εκατοντάδες ενεργοί πολίτες!
Στην κλειστή πόρτα της πρεσβείας τοιχοκολλήθηκε το ψήφισμα (που διάβασε ο Αριστομένης Συγγελάκης), αφού ο πρέσβης δεν ήταν εκεί- η πρεσβεία ήταν κλειδωμένη!
Διοργανωτής της εκδήλωσης ηταν το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στο οποίο συμμετέχουμε και δύο Διστομιτες, (Λουκάς Δημάκας και Γιάννης Σταθάς- στην φωτό με το πανό,μαζί με Γιάννη Λούκα και Γιάννη Δημάκα. Παρών την εκδήλωση ήταν και ο Κώστας Παπαλουκάς).
Σε μια άλλη φωτο με τον από δεκαετίες φίλο από τα Καλάβρυτα μηχανικό- αρχιτέκτονα Σπύρο Σαμαρτζοπουλο που τις επόμενες ημέρες παρουσιάζει μια πρωτοποριακή μελέτη για αναβάθμιση του Μνημείου και του Μουσείου του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος. 

Πρόσθεσα και μια φωτογραφία μου με τον Μανώλη Γλέζο, λίγο πριν την θυροκόλληση του Ψηφίσματος στην Γερμανική Πρεσβεία,την οποία μου έστειλε αργότερα ο φίλος φωτορεπόρτερ Xristos Bonis.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης