Υποστηριξε το militaire
Διεθνή Πολιτική
04/05/2024 | 22:24 (ενημερώθηκε 2 εβδομάδες πριν)
Militaire News

Ισραηλινοί πήραν «σηκωτό» τον φρουρό του Έλληνα προξένου μέσα στο ναό της Αναστάσεως (Βίντεο)

Ισραηλινοί πήραν «σηκωτό» τον φρουρό του Έλληνα προξένου μέσα στο ναό της Αναστάσεως (Βίντεο)

Χρειάστηκε η παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για τον φρουρό του Έλληνα προξένου που συνελήφθη ενώ βρισκόταν στον ναό της Αναστάσεως για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Αφέθηκε τελικά ελεύθερος, όπως λένε διπλωματικές πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν τη σύλληψή του από τις Αρχές του Ισραήλ. Η είδηση της σύλληψης αναφέρθηκε σε αραβικά δίκτυα αλλά μεταδόθηκε και σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φρουρός του Έλληνα προξένου συνελήφθη πριν βγει το Άγιο φως από τον Πανάγιο Τάφο. Κοντά στο επεισόδιο βρισκόταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας. Ο φρουρός απομακρύνθηκε από τον ναό και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.

Δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αστυνομικών εντός του ναού.

Δείτε βίντεο από σύλληψη του Έλληνα φρουρού

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο τα οποία σύμφωνα με τους χρήστες δείχνουν τη στιγμή της απομάκρυνσης η οποία γίνεται με έντονη χρήση βίας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων wafa, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η αστυνομία του Ισραήλ επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του εορτασμού το Μεγάλο Σάββατο και τον συνέλαβε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης