Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
17/03/2018 | 16:15
Militaire News

Ένας ακόμη “συγκλονισμένος” Γερμανός πρέσβης στο Δίστομο! Αποτέλεσμα δεν βλέπουμε

Ένας ακόμη

<<Σήμερα ήμουν στο Δίστομο.Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εκεί από Γερμανούς δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε ποτέ>>. -Γενς Πλότνερ .

Heute war ich in Distomo. Die dort von Deutschen begangenen Verbrechen dürfen wir nie vergessen. -Jens Plötner>>.

Αυτό γράφει -στα ελληνικα και στα γερμανικά – ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Γενς Πλότνερ  σε ανάρτησή του στην σελίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο Facebook, συνοδεύοντάς την με ασπρόμαυρη φωτογραφία από την κατάθεση στεφανιού που έκανε στο Μαυσωλείο των Θυμάτων των Γερμανών Ναζί στο Διστομο.

H επίσκεψη, έγινε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 11 το πρωί.

Ο πρέσβης, όπως αναφερεται σε ανακοίνωση στο σάιτ του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, είχε  συνάντηση με τον  Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργακό  και  σε αυτή συμμετείχαν επίσης ο τ. Αντιδήμαρχος Διστόμου κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος και ο – επιβιώσας της σφαγής – κ. Αργύριος Σφουντούρης.

Ο κ. Δήμαρχος επέδωσε διάβημα στο κ. Πρέσβη (που  επισυνάπτουμε ολόκληρο) .

Σε αυτό, που έχει μορφή επιστολής, αναφέρει μεταξυ άλλων ότι <<βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με μια σημαντική εκκρεμότητα ανοιχτή>>, ότι  το Γερμανικό κράτος που διαδέχθηκε το Γ’ Ράιχ,<<διατηρεί, αδικαιολόγητα απέναντι στο μικρό και γενναίο Δίστομο, έναν ανοιχτό λογαριασμό ο οποίος κάποτε πρέπει να κλείσει>>. Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι <<το μεγαλο σας κράτος οφείλει στο μικρό μας Διστομο καθαρή έκφραση ειλικρινούς συγγνώμης διατυπωμένη, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα, από ανώτατο πολιτειακό εκπρόσωπο εδώ, στα ματωμένα χώματα. Μας οφείλει επίσης εκτός από τα λόγια και, την ”έμπρακτη συγνώμη” του>>.

Στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης επισκέφτηκε το Μαυσωλείο Διστόμου όπου και κατέθεσε στεφάνι ως φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας της 10ης Ιούνη 1944 και ολοκλήρωσε την σύντομη επίσκεψή του στο Μαρτυρικό Δίστομο με επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης