Υποστηριξε το militaire

«Δεν είναι κακό να είσαι δύσκολος εταίρος»-Μαθήματα διπλωματίας από τον Δημ.Καραϊτίδη

Militaire News

Ο έμπειρος διπλωμάτης Δημήτρης Καραϊτίδης μιλά στο militaire channel για την ελληνοτουρκική προσέγγιση που δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά για την Αθήνα, αλλά και για το μέγα κίνδυνο της ραγδαίας κλιμάκωσης του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο και επικίνδυνο. Τα δύο θέματα ασφαλώς και συνδέονται , αφού ο τρόπος με τον οποίο Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν τον πόλεμο έχει ήδη επιπτώσεις.

Ο πρέσβυς ε.τ επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι «δεν είναι κακό να είσαι δύσκολος εταίρος» υποστηρίζοντας ότι «αυτό μας το αποδεικνύει η Τουρκία».

Εκφράζει τις ανησυχίες του για την προθυμία που δείχνουμε στο θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία, εκφράζοντας την εύλογη απορία για τα αποθέματα πυρομαχικών που η χώρα διαθέτει. «Δεν είχαν την εντύπωση ότι διαθέτουμε τόσα πολλά αποθέματα πυρομαχικών» λέει ο κ.Καραϊτίδης ο οποίος εκφράζει και τις αντιρρήσεις του για τη πλήρη μυστικότητα που έχει επιβληθεί σε αυτό το θέμα.

Σαφώς και ανησυχεί για την πολύ κακή πορεία των ελληνο-ρωσικών σχέσεων και υποστηρίζει ότι προφανώς καταδικάζουμε την εισβολή στην Ουκρανία , αλλά δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε τα μηνύματα που προέρχονται από τη Ρωσία , ούτε να υποτιμούμε πιθανές αντιδράσεις της που θα θίξουν έστω και έμμεσα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο κ.Καραϊτίδης μιλά και για τα ελληνοτουρκικά. Επισημαίνει ότι η γειτονική χώρα έχει πάρει όσα ήθελε μέσω της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα στη συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας. Οι επιθετικές δηλώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ακόμη και από τον ίδιο τον Ερντογάν , δεν μπορεί να δικαιολογούνται με τις …τουρκικές δημοτικές εκλογές.

Όπως λέει ο κ.Καραϊτίδης, πάντα ψάχνουμε κάτι για να δικαιολογήσουμε την τουρκική συμπεριφορά κι αυτό εκτός από ακατανόητο είναι και επικίνδυνο.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης