Υποστηριξε το militaire
Άποψη Πολιτική
28/03/2024 | 05:31 (ενημερώθηκε 1 μήνα πριν)
Militaire News

Θα ψάξει διέξοδο με «διπλές εκλογές» τον Ιούνιο ο στριμωγμένος Κυριάκος Μητσοτάκης; Σπ. Σουρμελίδης

Θα ψάξει διέξοδο με «διπλές εκλογές» τον Ιούνιο ο στριμωγμένος Κυριάκος Μητσοτάκης; Σπ. Σουρμελίδης
Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση με θέμα "Το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης", Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Γράφει ο

Σπύρος Σουρμελίδης

από το Omegapress

Η προσπάθεια να καλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, η απόφαση να καλυφθεί αρχικώς ακόμα και ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, προκάλεσε ένα μεγαλύτερο κακό: Τίθεται σε αμφισβήτηση μαζικά από την ελληνική κοινωνία, το κράτος, σε όλες τις εκφάνσεις του. Τα όσα συμβαίνουν στις παρελάσεις, τα όσα συμβαίνουν στις τηλεοπτικές συζητήσεις, είναι μια ισχυρή ένδειξη.  Αυτή τη φορά ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να συγκαλύψει την καταπάτηση κάθε κανόνα δικαίου και κάθε βασικής λειτουργίας του κράτους. Τα προηγούμενα χρόνια συσπείρωσε γύρω απο την εξουσία, την πλειοψηφία στο όνομα της διάσωσης του κράτους, της ασφάλειας του και της συνοχής. Είναι πλέον ο ίδιος που με τις πράξεις του, αμφισβήτησε το δικό του πολιτικό “οικοδόμημα”. Υποκλοπές, predator, παράνομη αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων απο το ίδιο το κόμμα του, τη ΝΔ, για τις εκλογές, συνεργασία με κολοσσούς τεχνολογίας επεξεργασίας δεδομένων, χωρίς εξηγήσεις…Για να έρθει η συγκάλυψη, η μονταζιέρα συνομιλιών μαζί με το μπάζωμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε εκλογικές διαδικασίες με το αφήγημα του ισχυρού κυβερνήτη, που καταπολεμά τον λαϊκισμό, τους μπαχαλάκηδες, που στηρίζει το έθνος και την πατρίδα, που λαμβάνει μέτρα υπέρ των επενδύσεων.

Ενα ξεψυχισμένο αφήγημα

Μιλώντας στον Καναδά σε ομογενείς παρουσία του καναδού πρωθυπουργού Τριντό, προσπάθησε να ψελίσει το ίδιο περίπου αφήγημα. Γιατί πλέον δεν έχει άλλο, παρα το γεγονός ότι το πολιτικό αξίωμα του, έχει γίνει σμπαράλια, απο τις πράξεις του, οπως ανέδειξε και Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
Τι είπε μεταξύ άλλων στο Τορόντο:
“…Συζητήσαμε ακόμη για τις απειλές κατά της δημοκρατίας μας, για το γεγονός ότι ο πολιτικός διάλογος σήμερα μπορεί να γίνει τόσο διχαστικός, τόσο διαβρωτικός, που δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε την άλλη άποψη, να προσεγγίσουμε την άλλη πλευρά, να διαμορφώσουμε συναίνεση, όλα όσα είναι τόσο θεμελιώδη για να συνεχίσει να λειτουργεί και να ευημερεί μια ζωντανή δημοκρατία. Πρόκειται για προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε χωρίς περιστροφές.
Το 2024, σκεφτείτε το, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα ψηφίσει σε εκλογές. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία. Ωστόσο, είμαστε σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε με νέες προκλήσεις, με fake news, με deep fakes, με την τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που θέλουν να διαταράξουν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Εμείς, όλες οι δημοκρατικές χώρες, πρέπει να ευθυγραμμιστουμε και να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε μαζί, η Ελλάδα και ο Καναδάς”.

Ανακαλύπτοντας  την…. διαπλοκή

Την ίδια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη του, στην Αθήνα, ανακαλύπτουν επιχειρηματικά συμφέροντα, σε συνδυασμό με πολιτικές δυνάμεις, που πολεμούν την κυβέρνηση. Την ώρα που πλέον είναι ορατή η μεγάλη κρίση για την κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης θυμάται τον πατέρα του επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία του 1993 : Η διαπλοκή θέλει να με ανατρέψει. Το τραγελαφικό βεβαίως είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ο πρωθυπουργός που είχε ΟΛΟ τον επιχειρηματικό κόσμο στο πλάι του, ανακαλύπτει την διαπλοκή!
Είναι εμφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά μετά το 2019, βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με τα ανομήματα του. Και παρα τα προβλήματα της αντιπολίτευσης και την διάσπαση κοινωνικών δυνάμεων προς τα αριστερά ή τα δεξιά, η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, έχει μεγάλες ρωγμές.

Οι 70 μέρες ως τις ευρωεκλογές είναι κρίσιμες απο κάθε άποψη. Και μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να βρει διέξοδο σε ταυτόχρονες εθνικές εκλογές, πριν να χάσει τα πάντα. Το εγχείρημα έχει ρίσκο, αλλά του χρόνου μπορεί να μην υπάρχει καν η ευκαιρία.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης