Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΥΠΕΘΑ
22/03/2024 | 05:25 (ενημερώθηκε 1 μήνα πριν)
Militaire News

Τα τραγικά ποσοστά επάνδρωσης μονάδων που αποκάλυψε ο Ν.Δένδιας και η λύση που δεν τολμά να δώσει

Τα τραγικά ποσοστά επάνδρωσης μονάδων που αποκάλυψε ο Ν.Δένδιας και η λύση που δεν τολμά να δώσει
Ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος παρευρεθη σημερα στην τελετη παραδοση του απερχομενου Αρχηγου ΓΕΕΘΑ Κων.Φλωρου στον νεο Αρχηγο Δημ Χουπη... Στην εκδηλωση παρευρεθη η ηγεσια του Υπ.Εθνικης Αμυνας με τον Υπουργο Νικο Δενδια και τον Υφυπ. Γ. Κεφαλογιαννη καθως και η ηγεσια των επιτελειων ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΜΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας δημοσιοποίησε ποσοστά επάνδρωσης μονάδων που τρομάζουν ! Ο κ.Δένδιας μιλώντας την τελετή παραλαβής των νέων ελικοπτέρων του ΠΝ είπε :

«…Αλλά η πρόκληση αφορά το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Όπως το πλαίσιο της «ατζέντας 2030» δηλώνει, απαιτείται μία ολιστική προσέγγιση που θα δημιουργήσει σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις, έξυπνα συστήματα ως πολλαπλασιαστές ισχύος, κατάρτιση 12ετούς εξοπλιστικού, καινοτομία, ανάπτυξη εγχώριων δυνατοτήτων, νέα δομή δυνάμεων, Μονάδες με σημαντικές πληρότητες – όχι πλέον Μονάδες με πληρότητες του 20% και του 30% – άλλη μορφή θητείας, άλλη νοοτροπία».

Θα λύσει το πρόβλημα με το «φινλανδικό μοντέλο» ο κ.Δένδιας ,ο οποίος σε άλλη ομιλία του είχε πει ότι «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό» και γι΄ αυτό αποφάσισε να αντιγράψουμε τη Φινλανδία.

Πράγματι δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά δεν χρειάζεται να αντιγράψουμε και κανέναν δυτικό στρατό, γιατί κανένας δεν έχει να αντιμετωπίσει την καθημερινή απειλή που εμείς αντιμετωπίζουμε. Είναι απλά τα πράγματα αν ο ΥΕΘΑ θέλει πράγματι να αυξήσει την επάνδρωση των μονάδων: να ζητήσει από τους επιτελείς του να του φέρουν έναν χάρτη της ηπειρωτικής Ελλάδας με σημειωμένα όλα τα στρατόπεδα που λειτουργούν! Θα διαπιστώσει την αστειότητα που έχει επικρατήσει. Μια απόφαση του χρειάζεται για να «σβήσει από το χάρτη» όσα στρατόπεδα εξακολουθούν να λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο τα…ψηφαλάκια! Ουδείς τόλμησε να τα κλείσει .Αν θέλει να γράψει ιστορία ας το κάνει. Διαφορετικά κινδυνεύει να μείνει κι αυτός στην ιστορία όχι για το «φινλανδικό μοντέλο» αλλά για τη φινλανδοποίηση της χώρας, η οποία έτσι όπως πάμε μοιάζει αναπόφευκτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης