Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
17/03/2024 | 22:33
Militaire News

Πούτιν: Με 87,97% ξανά πρόεδρος στις εκλογές – Πρώτη φορά ψήφισαν οι 4 ουκρανικές που προσάρτησε η Ρωσία

Πούτιν: Με 87,97% ξανά πρόεδρος στις εκλογές - Πρώτη φορά ψήφισαν οι 4 ουκρανικές που προσάρτησε η Ρωσία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία η οποία διεξήχθη στην Ρωσία για την ανανέωση της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Το περιθώριο νίκης του Πούτιν ήταν το καλύτερο μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας το υψηλότερο προηγούμενο ποσοστό στις εκλογές του 2018, που διαμορφώθηκε 76,7%, με συμμετοχή εκείνη τη χρονιά 67,5%.

Από τους αντιπάλους του, ο Χαριτόνοφ, υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας φαίνεται πως λαμβάνει το 4,6% των ψήφων, οφιλελεύθερος Νταβάνκοφ, 4,2% και τέλος ο υπερεθνικιστής Σλούτσκι 3%.

Η συμμετοχή ξεπέρασε εκείνη του 2018 σύμφωνα με το Reuters, όταν και είχε εμφανιστεί στις κάλπες το 67,5%. Τουλάχιστον 74 άνθρωποι συνελήφθησαν την Κυριακή στη Ρωσία. Σύμφωνα με το Reuters, οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν αυξημένη ροή κυρίως νέων ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Εκατέρινγκμπουργκ.

Για πρώτη φορά, εκλογές για τη ρωσική προεδρία έλαβε χώρα και στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που η Ρωσία έχει προσαρτήσει. Εκλογές έγιναν και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία έχει προσαρτήσει από το 2014.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης