Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
10/03/2024 | 20:04
Militaire News

«Ψεύτης ο Άδωνις Γεωργιάδης»! Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για όσα είπε για τις υποκλοπές

«Ψεύτης ο Άδωνις Γεωργιάδης»! Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για όσα είπε για τις υποκλοπές
Φωτογρφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για ατελείωτα ψεύδη στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η ανακοίνωση:

Τα κυβερνητικά ψεύδη για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών δεν έχουν τελειωμό. Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να θάψει την υπόθεση και προς τον σκοπό αυτό κυβερνητικά στελέχη δεν διστάζουν να πουν κατάφορα ψέματα ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ψευδώς σήμερα σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως:

Α) ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της πρώην επόπτη εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων,

Β) η κ. Βλάχου «δικάστηκε» από … κάποιο εφετείο,

Γ) το δικαστήριο την «αθώωσε», και

Δ) το δικαστήριο «έκρινε» ότι η άδεια να παρακολουθηθεί το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής: «…Η μόνη κατηγορία που είχε αποδοθεί στην κοινή γνώμη κατά της ΕΥΠ είναι εάν καλώς ή κακώς είχε δοθεί άδεια να παρακολουθηθεί το κινητό του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Για το θέμα αυτό ασκήθηκε δίωξη στην αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ που είχε δώσει την άδεια. Η κυρία πήγε στο δικαστήριο. Δικάστηκε από εφετείο που έκρινε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και την αθώωσαν. Να ακουστεί. Το δικαστήριο έκρινε ότι η άδεια να παρακολουθηθεί το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Τώρα, αν ο κ. Ανδρουλάκης διαφωνεί με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ότι υπήρχαν στοιχεία για να παρακολουθηθεί το κινητό του , αυτό θα πει πληρούνται οι προϋποθέσεις, το πληρούνται οι προϋποθέσεις που είπε το δικαστήριο σήμαινε ότι  είχαν επαρκείς ενδείξεις οι εισαγγελείς για να παρακολουθήσουν το κινητό του».

Η πραγματικότητα είναι πως έως σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου και πως η πρώην επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.

Η κ. Βλάχου ελέγχθηκε πειθαρχικά από τον Άρειο Πάγο για εγκρίσεις που έδωσε και αφορούσαν σε παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων. Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της αρχειοθετήθηκε κατόπιν απόφασης της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου Ελένης Φραγκάκη, μετά από εισήγηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να αποσταλούν τα έγγραφα της προκαταρκτικής πειθαρχικής διαδικασίας στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ζήτησαν ακόμη να καταθέσουν σχετικά με την αρχειοθέτηση, τόσο η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Φραγκάκη, όσο και η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Πούλου.

Ο Άρειος Πάγος αρνήθηκε. Απάντησε στο αίτημα της Βουλής πως «η εκ μέρους των δικαστικών αρχών διαβίβαση εγγράφου ή αναφορά στο περιεχόμενο πειθαρχικής διαδικασίας, πολλώ δε, μάλλον, η παροχή εξηγήσεων και πληροφοριών σχετικών με δικαιοδοτική κρίση επί πειθαρχικής διαδικασίας εκ μέρους δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώπιον της ανωτέρω Επιτροπής, ή οποιουδήποτε άλλου πολιτειακού οργάνου είναι αντίθετες προς τις ανωτέρω διατάξεις του Συντάγματος και της νομοθεσίας».

Από όλα τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφές πως η κ. Βλάχου δεν έχει αθωωθεί από κανένα εφετείο για την υπόθεση των υποκλοπών, ούτε της έχει ασκηθεί οποιαδήποτε δίωξη. Αν άλλωστε ίσχυε αυτό, το σκεπτικό του δικαστηρίου θα δημοσιευόταν και θα το γνώριζαν όλοι και όχι μόνον ο κ. Γεωργιάδης.

Αντιθέτως, όπως ξεκαθάρισε ο Άρειος Πάγος, καμία κοινοποίηση πληροφοριών σχετικών με την πειθαρχική διαδικασία δεν έχει κοινοποιηθεί και ούτε πρόκειται να κοινοποιηθεί , καθώς η δικαιοδοτική κρίση επί πειθαρχικής διαδικασίας δεν γνωστοποιείται ούτε καν στη Βουλή.

Με απλά λόγια, όλα όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης για τη δικαστική διαδικασία γύρω από τις υποκλοπές συνιστούν ωμά ψεύδη και σκόπιμη διαστρέβλωση για να πληγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν μας προξενεί εντύπωση η σπουδή των κυβερνητικών στελεχών να «ξαναγράψουν» την ιστορία στην υπόθεση των υποκλοπών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης