Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
08/03/2024 | 08:36 (ενημερώθηκε 2 μήνες πριν)
Militaire News

Ένοπλες Δυνάμεις: 24 θάνατοι στελεχών σε 12 μήνες!

Ένοπλες Δυνάμεις: 24 θάνατοι στελεχών σε 12 μήνες!
ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ. Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Το ΓΕΕΘΑ ή το ΥΠΕΘΑ δεν αναμένεται να απαντήσει στο ερώτημα που τέθηκε από το militaire.gr για το πόσοι θάνατοι μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφηκαν το 2023. Η απάντηση δεν είναι ευχάριστη και κανονικά θα έπρεπε να έχει προκαλέσει ήδη την κινητοποιήση της στρατιωτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το 2023 οι Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 24 μόνιμα στελέχη τους. Εννέα απ΄  αυτούς σε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Για τη θλιβερή πραγματικότητα έχει κατά καιρούς προειδοποιήσει η ΠΟΕΣ . Όπως φαίνεται δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός. Οι θάνατοι απλώς καταγράφονται ως «στατιστικά» ,όπως συμβαίνει και σε άλλα θέματα που θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει και κινητοποιήσει πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Η ΠΟΕΣ διερωτάται, από πότε η προστασία της Υγείας των στρατιωτικών κατέληξε να αντιμετωπίζεται ως οικονομικό βάρος και πέρασε σε δεύτερη μοίρα; Ή μάλλον, από πότε κατέστη αδιάφορο για την Υπηρεσία και την Πολιτεία, αν οι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν σώοι, αρτιμελείς, υγιείς, ζωντανοί στα σπίτια τους;

Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι μόνο αριθμητικό: είναι και ποιοτικό. Επίσης δεν δείχνει να είναι άγνωστο ή πρόσφατο. Η νέα ηγεσία των ΕΔ δηλώνει ότι θέλει να ακολουθήσει  μια περισσότερο ανθρωποκεντρική πολιτική. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη, γιατί από δηλώσεις…άλλο τίποτα. Προς το παρόν έχει υποχρέωση να δώσει απαντήσεις για τις απώλειες τόσων στελεχών. Όχι στους δημοσιογράφους, αλλά σε συγγενείς που αναζητούν εξηγήσεις και απαντήσεις και δεν τις βρίσκουν πουθενά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης