Υποστηριξε το militaire
16/02/2024 | 05:10

Κάτω από το γερμανικό σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας Ελλάδα και Τουρκία…

Militaire News

Μας πήραν από το χέρι οι Γερμανοί και μας έβαλαν μαζί με την Τουρκία στο «ενιαίο αντιπυραυλικό σύστημα»… Δεν νομίζουμε ότι θα λειτουργήσει σε περίπτωση που η Ελλάδα κληθεί να αντιμετωπίσει τουρκική απειλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ «στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Δένδιας υπέγραψε την Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intent) προσχώρησης της Ελλάδος στην Πρωτοβουλία European SkyShield Initiative (ESSI), κατόπιν ομόφωνης απόφασης των 19 μελών της Πρωτοβουλίας. Η ESSI αφορά στη δημιουργία πολιτικών, χρηματοδοτικών και τεχνολογικών συνεργειών στον τομέα της ενοποιημένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας».

Ο υπουργός ‘Αμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Sky Shield (ESSI), που έλαβε χώρα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας στην πλατφόρμα Χ (https://twitter.com/tcsavunma/status/1758125604476420320) σημειώνεται ότι ο Γιασάρ Γκιουλέρ και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, υπέγραψαν τη συμφωνία στην τελετή που διοργάνωσε ο ομόλογός τους της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής: «Η πρωτοβουλία αυτή, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και προς την εκπλήρωση των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ, παράλληλα με τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας και της ενσωμάτωσης των συμμάχων. Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε αυτή την πρωτοβουλία με το ευρύ φάσμα των εθνικών μας δυνατοτήτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γερμανία για τον συντονιστικό της ρόλο σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Θα χαρούμε να εργαστούμε μαζί σας σε αυτήν την πρωτοβουλία που υπηρετεί τη συλλογική άμυνα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης