Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
31/01/2024 | 17:09 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Ανδρουλάκης για τα ακριβά F-35: «Θα γίνει επιτέλους σοβαρή συζήτηση»;

Ανδρουλάκης για τα ακριβά F-35: «Θα γίνει επιτέλους σοβαρή συζήτηση»;
Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης. Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)
Αναφερόμενος στην αγορά των αμερικανικών  μαχητικών αεροσκαφών F35, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα F35, πήρε τις φρεγάτες, αγοράζει ακριβούς εξοπλισμούς. Πρέπει να αγοράσουμε ακριβούς εξοπλισμούς; Πρέπει να αγοράσουμε κάποιους για να είμαστε μία χώρα με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, ιδιαίτερα όταν γειτονεύουμε με έναν τέτοιο ταραξία. Όμως, επιτέλους, πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα. Μέχρι πού φτάνει το χέρι μας δημοσιονομικά; Ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους Γάλλους, στηρίξαμε τις συμφωνίες ενίσχυσης της άμυνας της χώρας με τις ΗΠΑ. Αλλά πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το τι και πόσο χρειαζόμαστε και αν τελικά θα υπάρχει συνεχώς η φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία επειδή η Τουρκία θέλει να γίνει μία περιφερειακή δύναμη, θα την ακολουθούμε κατά πόδας θυσιάζοντας δισεκατομμύρια από το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές της χώρας».
Πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο. «Όταν κάνω λόγο για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, και παράλληλα να υπάρχει μία κεντρική πολιτική με ευρωστρατό ως μια συμπληρωματική δύναμη στο ΝΑΤΟ, το λέω διότι είναι ο μόνος τρόπος να είμαστε σίγουροι ότι στα ευρωτουρκικά / ελληνοτουρκικά σύνορα θα υπάρχει δίπλα στον ελληνικό στρατό, -σε οποιοδήποτε σενάριο-, και ευρωπαϊκή δύναμη για να αντιμετωπίσει κάθε τέτοια πρόκληση».
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης