Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
30/01/2024 | 17:37 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Τα F-35, , το Ισραήλ και πόσα έχει να μάθει ο ΥΕΘΑ από τους πιλότους πρώτης γραμμής

Τα F-35, , το Ισραήλ και πόσα έχει να μάθει ο ΥΕΘΑ από τους πιλότους πρώτης γραμμής
Φωτογραφία ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στη συνομιλία που είχαμε με τον Αεροπόρο Στέφανο Καραβίδα στο militaire channel, συμφωνήσαμε με την άποψη του πως οι ηγεσίες των ΕΔ, πολιτικές και στρατιωτικές ,πρέπει αιφνιδιαστικά να συνομιλούν με τουν «μικρούς» της πρώτης γράμμης. Αυτούς που όπως ορθά, είπε ο κ.Καραβίδας σκοτώνονται. Θα μάθαιναν πολλά, όπως μαθαίνουμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι…

Το αναφέρουμε, γιατί ακούσαμε τη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου και μας έκανε εντύπωση -μεταξύ άλλων- το εξής απόσπασμα:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα έρθω σε αυτό κύριε Υπουργέ, θα σταθώ για λίγο ακόμη στα F-35, ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που διάβασα σε αυτόν τον «πόλεμο» που γίνεται στο διαδίκτυο τον επικοινωνιακό, ορισμένοι είπαν ότι “ίσως δεν είναι και κατάλληλα τα F-35 για την ελληνική αεροπορία” και θέλω το σχόλιό σας γι΄ αυτό.

 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τα F-35 είναι η πιο εξελιγμένη πλατφόρμα που υπάρχει. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις δυνατότητες συνεργασίας τους με τα F-16. Θα μου πείτε γιατί το ξέρετε; Το ξέρουμε διότι το έχει το Ισραήλ ήδη και το κάνει.

Κατά συνέπεια, έχουμε απόλυτη γνώση του πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τα υπάρχοντα συστήματα που έχει η Πολεμική μας Αεροπορία. Υπ’ αυτή την έννοια λοιπόν είναι μια εκπληκτική πλατφόρμα.

Όμως, ξαναλέω, δεν διεκδικούμε ρόλο τοπικής υπερδύναμης, δεν πάμε σε κούρσα εξοπλισμών με οποιονδήποτε, εμείς αποτροπή θέλουμε, δυνατότητα να υπερασπίσουμε την κυριαρχία μας θέλουμε, αυτό είναι το όριό μας, τίποτα πάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό.

Να επισημάνουμε στον κ.υπουργό ότι το Ισραήλ έχει παραλάβει F-35 με ΑΠΟΛΥΤΩΣ δική του διαμόρφωση! Είναι η μόνο χώρα που το απαίτησε και το πέτυχε. Επιπλέον το Ισραήλ είναι μια χώρα που θέλει να έχει αεροσκάφος πρώτου πλήγματος. Έχουμε καταλάβει το γιατί.

Συνεπώς τα ισραηλινά F-35 μπορούν να συνεργάζονται με όποιον θέλουν, όποτε και όπου θέλουν…

Όλα αυτά θα του τα εξηγήσουν οι χειριστές της ΠΑ. Αυτοί στην πρώτη γραμμή που ξέρουν …Καλό είναι να πεταχτεί μέχρι την Τανάγρα να μιλήσει με τους πιλότους. Χωρίς κάμερες…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης