Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία
21/01/2024 | 19:24 (ενημερώθηκε 3 μήνες πριν)
Militaire News

Η «σωτηρία» των ναυπηγείων Ελευσίνας δεν περιλαμβάνει δώρα Χριστουγέννων; Σοβαρές καταγγελίες

Η «σωτηρία» των ναυπηγείων Ελευσίνας δεν περιλαμβάνει δώρα Χριστουγέννων; Σοβαρές καταγγελίες
Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας "DEFEA 2023", Τετάρτη 10 Μαΐου 2023. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo και συμμετείχαν 346 εκθέτες από 28 χώρες. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Το πόσες φορές η κυβέρνηση κυρίως μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη έχει «σώσει» τα Ναυπηγεία Ελευσίνας το έχουμε γράψει αρκετές φορές. Όπως και ότι οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη έχουν περάσει το «παραμύθι» σε άλλο επίπεδο. Το ψέμα πάει σύννεφο και μέχρι στιγμής βεβαίως ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτό δεν έχει αποτελέσματα θετικά για την κυβέρνηση.

Ιδού λοιπόν η «σωτηρία» των Ναυπηγείων Ελευσίνας όπως την περιγράφουν εργαζόμενοι:

Ενας από τους κύριους και βασικούς
σκοπούς του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και των οργάνων του, είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, φροντίζοντας να τηρείται απαρέγκλιτα η κείμενη εργατική νομοθεσία.
Κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο η Συνδικαλιστική παράταξη μας με εκλεγμένους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Σωματείου μας του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ) αναλαμβάνει δράση και πρωτοβουλίες για μια ακόμη χρονιά προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως απορρέουν από την συλλογική σύμβαση εργασίας μας που παράνομα δεν
τηρείται όπως επίσης η μη καταβολή του υπολοίπου 30% του μισθού μας καθώς το 70% καταβάλλεται από το πολεμικό ναυτικό !!!
Προχωρήσαμε σε καταγγελία στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας του 2023 στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς όπως προαναφέραμε και για την μη καταβολή του 30% των μισθών και ημερομισθίων μας .
Κατά παράβαση του νόμου που ορίζει την υποχρεωτικότητα της καταβολής και παρά την έκδοση της απόφασης 430/19/2023 του αρμόδιου πολυμελούς πρωτοδικείου που επικυρώθηκε η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ η εταιρεία αρνείται να καταβάλει.
Ήδη έχουμε δικαιωθεί για την προηγούμενη καταγγελία μη καταβολής δώρου καθώς ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε η Επιθεώρηση Εργασίας εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικού προστίμου, ενώ απέστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά της επιχείρησης , ώστε να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις.
Καταγγέλλουμε επίσης την κυβέρνηση για την πλήρη ασυλία που προσφέρει στο καθεστώς εργασιακής γαλέρας και ειδικής οικονομικής ζώνης στο Ναυπηγείο Ελευσίνας που παρά τις αποφάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας η εργοδοσία συνεχίζει ανεξέλεγκτη την παραβίαση της νομοθεσίας εις βάρος των εργαζόμενων.
Επίσης καταγγέλλουμε το προεδρείο του Σωματείου (ΔΑΚΕ) για την ανυπαρξία τους και την πλήρη υποταγή τους στις εργοδοτικές εντολές και τους θυμίζουμε ότι θα πρέπει να είναι αρωγοί και σύμμαχοι των εργαζομένων όπου παραβιάζεται η Εργατική Νομοθεσία, γιατί ο ρόλος τους δεν είναι να υπονομεύουν τα νόμιμα εργασιακά μας δικαιώματα όπως κάνουν αλλά να τα υπερασπίζονται να τα προωθούν και συνέχεια να τα βελτιώνουν.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΉΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης