Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
09/01/2024 | 16:56
Militaire News

Νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη, απώλειες για τους Ισραηλινούς στη Γάζα

Νεκροί Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη, απώλειες για τους Ισραηλινούς στη Γάζα

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στην Τούλκαρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ηλικίας 22-24 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ), αναφέρεται ότι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με μυστικούς αστυνομικούς που επιχειρούσαν να συλλάβουν υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες. «Σκοτώθηκαν τρεις τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος συνελήφθη και ανακρίνεται, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι αιματηρές συγκρούσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Όχθη, ιδίως μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων εννέα στρατωτών στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως άλλοι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειές του στον πόλεμο εκεί σε 187.

Οι περισσότεροι από τους πιο πρόσφατους θανάτους ήταν από μονάδες του μηχανικού που επιχειρούν εναντίον των σηράγγων της Χαμάς στη νότια και κεντρική Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει μεταφέρει το επίκεντρο των μαχών αφού διακήρυξε ότι διέλυσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας το Σάββατο.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός δήλωσε πως τέσσερις στρατιώτες είχαν σκοτωθεί. Η ανακοίνωση του επικαιροποιημένου αριθμού των εννέα, που όλοι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, ακολουθεί την ενημέρωση των οικογενειών τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης