Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη
04/01/2024 | 13:09 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Μακαρθισμός σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την σφαγή στη Γάζα! Λεωνίδας Βατικιώτης

Μακαρθισμός σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την σφαγή στη Γάζα! Λεωνίδας Βατικιώτης

Καρατόμηση των επικεφαλής των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Πενσυλβάνια επειδή δεν έγιναν απολογητές της σφαγής των Παλαιστινίων!

Γράφει ο

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Μόνο στην διαβόητη και κατάπτυστη «Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών», που έδειξε σε όλον τον κόσμο την ποιότητα της αμερικανικής δημοκρατίας, θα είχε διαμειφθεί τέτοιος διάλογος! Ρωτάει η Ελίζ Στεφανίκ, ρεπουμπλικανή βουλεύτρια της Νέας Υόρκης, που ζήλεψε την δόξα του γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθυ, την Ελίζαμπεθ Μάγκιλ πρόεδρο του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας, στις 5 Δεκεμβρίου 2023:

  • «Ένα κάλεσμα για γενοκτονία των Εβραίων παραβιάζει τους κανόνες του πανεπιστημίου ή τον κώδικα συμπεριφοράς;»
  • «Αν ο λόγος μετατραπεί σε συμπεριφορά μπορεί να είναι παραβίαση, ναι», απαντάει η Μάγκιλ, καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου.
  • «Ρωτάω, συγκεκριμένα, αν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων αποτελεί εκφοβισμό ή παραβίαση» επανήλθε η Στεφανίκ, εκ των στενότερων συνεργατών του Τραμπ, υπέρμαχη μάλιστα της εισβολής στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021.
  • «Εάν είναι κατευθυνόμενη ή αυστηρή και διαχυτική μπορεί να είναι παραβίαση» απαντάει η πρόεδρος του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας που ξεκίνησε την καριέρα της στο Στάνφορντ.
  • «Οπότε η απάντηση είναι ναι;» ξαναρωτάει η Στεφανίκ που έκανε τα πρώτα της βήματα στην πολιτική υπηρετώντας στην κυβέρνηση του Μπους.
  • «Είναι μια απόφαση που εξαρτάται από το πλαίσιο» απαντάει η Μάγκιλ, που πριν την ακαδημαϊκή καριέρα θήτευσε στο γραφείο της διάσημης ανώτατης δικαστίνας των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία πέρασε στην ιστορία ως φεμινίστρια και ασυνήθιστα προοδευτική.
  • «Είναι μια εξαρτώμενη από το πλαίσιο απόφαση;» επανέλαβε θριαμβευτικά, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή της η Στεφανίκ, που το 2009 είχε ιδρύσει μπλογκ με τίτλο Αμερικανίδα Μάγκι για να μαζέψει τις οπαδούς της Θάτσερ στις ΗΠΑ. «Αυτή είναι η κατάθεσή σου σήμερα, ότι ένα κάλεσμα για γενοκτονία των Εβραίων εξαρτάται από το πλαίσιο; Και δεν είναι εκφοβισμός ή παραβίαση; Η ευκολότερη απάντηση θα ήταν να απαντήσεις ναι, κα. Μάγκιλ» επανήλθε η βουλευτίνα της Νέας Υόρκης, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στην πρόεδρο του πανεπιστημίου να κάψει την ακαδημαϊκή της ακεραιότητα για να σώσει την θέση της…

Αναγκαία διευκρίνιση: Πουθενά και από κανέναν φοιτητής δεν διατυπώθηκε κάλεσμα για γενοκτονία των Εβραίων. Το ερώτημα της ρεπουμπλικανής ήταν θεωρητικό. Ρωτούσε την πρόεδρο πώς θα αντιδρούσε αν τυχόν και διατυπωνόταν τέτοιο κάλεσμα…

Όσες φορές κι αν ρωτήθηκε στη συνέχεια, εν είδει ανάκρισης, η επικεφαλής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας δεν ενέδωσε στο εκφοβιστικό ύφος της βουλευτίνας. Επέμενε στη σημασία του πλαισίου, δηλαδή των συμφραζόμενων και του περιβάλλοντος στο οποίο θα διατυπωθεί η φράση.

Το χειρότερο για την νέα Ιερά Εξέταση που στήθηκε στην αμερικανική Γερουσία την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 -και θα αποτελεί στο εξής μέρα ντροπής για την ακαδημαϊκή ελευθερία- είναι ότι και δύο ακόμη πρόεδροι που είχαν κληθεί να τοποθετηθούν (να ανακριθούν καλύτερα) στην ίδια επιτροπή, έδωσαν την ίδια απάντηση: εξαρτάται από το πλαίσιο! Η μία ήταν Κλοντίν Γκέι πρόεδρος του Χάβαρντ. Και η άλλη η Σάλι Κόρνμπλουθ, πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Κατόπιν αυτής της στάσης τους, 74 μέλη του Κογκρέσου υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν την παραίτησή των τριών προέδρων. Ως αιτία επικαλέστηκαν την αποτυχία των προέδρων να διαχειριστούν τον αντισημιτισμό στα πανεπιστήμια τους. Η συντριπτική δε πλειοψηφία όσων υπέγραψαν  προέρχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, που αποδεδειγμένα πλέον συναγωνίζονται τους Δημοκρατικούς σε φιλο-σιωνιστική πλειοδοσία.

Οι δύο από τις τρεις προέδρους έχουν ήδη απομακρυνθεί, με την πρόεδρο του Χάρβαρντ να απομακρύνεται την επομένη της Πρωτοχρονιάς. Για την τρίτη επικεφαλής, του ΜΙΤ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής της Νέας Υόρκης διαχειριστής του Pershing Square Capital Management, εβραϊκής καταγωγής Μπιλ Άκμαν, με προσωπική περιουσία 3,5 δισ. δολ. που ηγήθηκε της εκστρατείας για την εκδίωξή τους, με μια ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) την ρωτούσε αν κι αυτή θα παραιτηθεί…

Να τονιστεί μάλιστα πώς η πρόεδρος του ΜΙΤ είναι Εβραία, ενώ η διοίκηση του πανεπιστημίου την στηρίζει ομόφωνα! Λεπτομέρειες προφανώς, αν δεν γίνεται τυφλό όργανο του γενοκτόνου Νετανιάχου…

Ο αποκεφαλισμός των προέδρων τριών εκ των σημαντικότερων πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπου σπουδάζουν οι γόνοι της αστικής τάξης, ήταν το αντίτιμο που πλήρωσαν οι διοικήσεις τους για την απροθυμία τους να αποβάλουν από τις τάξεις τους εκείνους τους φοιτητές που αντέδρασαν απέναντι στην εθνοκάθαρση που διαπράττει οργανωμένα το Ισραήλ μετά την ήττα της 7ης Οκτωβρίου.

Ας κρατήσουμε την αντίθεση: Τις ημέρες που συντελούνταν η πραγματική γενοκτονία των Παλαιστινίων με τον αριθμό των νεκρών να πλησιάζει τους 20.000 εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν παιδιά, υπό την στήριξη και χρηματοδότηση ΗΠΑ και ΕΕ, εκείνες τις ημέρες καταστρέφονταν ακαδημαϊκές καριέρες επειδή δεν προσκυνούσαν τον Σιωνισμό!

Οι ολιγάρχες αιχμή του ισραηλινού δόρατος

Πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν όσα εξελίχθηκαν στο παρασκήνιο, πριν και μετά την δημόσια ακρόαση των τριών προέδρων, με αποκλειστικό στόχο να απαγορευθεί η ακαδημαϊκή ελευθερία. Πρωταγωνιστές ήταν η ολιγαρχία του πλούτου που μέσω ανοιχτών εκβιασμών για τον τερματισμό των οικονομικών δωρεών και με την επιστράτευση μεθόδων δολοφονίας χαρακτήρα επέβαλλαν την σιωνιστική ατζέντα.

Βάσει αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της Wall Street Journal, αιχμή του δόρατος της επιχείρησης «τείχος σιωπής για τα Ισραηλινά εγκλήματα» τέθηκαν ζάμπλουτοι και προβεβλημένοι απόφοιτοι εβραϊκής καταγωγής που κατηγόρησαν τα πανεπιστήμια ότι δεν προάσπιζαν τους Εβραίους φοιτητές. Στην ατζέντα τους δέσποζε ο «αντισημιτισμός». Βάσει αυτής της κατηγορίας, κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη και καταδίκης των εγκλημάτων του Ισραήλ βαφτίζεται αντισημιτισμός και διώκεται σαν ρατσισμός. Περιττό να ειπωθεί ότι τον επικαλούνται τον αντισημιτισμό για να καλύψουν τις θηριωδίες του Ισραήλ: Από την Νάκμπα το 1948 μέχρι σήμερα!

Οι πρωταγωνιστές στο σύγχρονο κυνήγι μαγισσών «δανείστηκαν τις οδηγίες από το εγχειρίδιο του κόσμου των επιχειρήσεων, προσεγγίζοντας τον χαρακτηριστικά ευγενικό κόσμο της ανώτατης εκπαίδευσης σαν ακτιβιστές επενδυτές», ανέφερε η Wall Street Journal. Και συνεχίζει η αμερικανική εφημερίδα, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή της: «Δούλεψε»…

Για την Μάγκιλ από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, «η αρχή του τέλους ήρθε το καλοκαίρι, όταν δημοσιεύτηκαν διαφημίσεις για ένα Φεστιβάλ Παλαιστινιακής Λογοτεχνίας, που εμφανίστηκε ως γιορτή των Παλαιστίνιων συγγραφέων και καλλιτεχνών και θα πραγματοποιούταν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου με την υποστήριξη ορισμένων προγραμμάτων του Πανεπιστημίου». Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διακρίνεται η διοργάνωσή του από το Τμήμα Αγγλικών. Ομιλητής μάλιστα ήταν και ο μουσικός των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς.

Συνεχίζει το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας: «Ο μεγιστάνας της βιομηχανίας καλλυντικών Ρόναλντ Λόντερ, που είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου κι ένα πρόγραμμα του πανεπιστημίου φέρει το όνομά του, επισκέφθηκε την Φιλαδέλφεια για να μεταφέρει τους προβληματισμούς του στην Μάγκιλ για τους ομιλητές της εκδήλωσης που υιοθετούν αντισημιτικές θέσεις. Σε δύο συνεχή τηλεφωνήματα την κάλεσε να ακυρώσει το φεστιβάλ».

Στο πλευρό του μεγιστάνα με τα καλλυντικά Estee Lauder συντάχθηκαν αμέσως όλοι οι χρηματοδότες του πανεπιστημίου, που συμμετέχουν στα συμβούλια του κάθε τμήματος. Ένας εξ αυτών, ο Μαρκ Ρόουαν διευθύνων σύμβουλος του Apollo Global Management (ενεργητικό το 2022: 548 δισ. δολ.), που έχει σωρευτικά συνεισφέρει στο πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων 50 εκ. δολ. συνέταξε την ανοιχτή επιστολή όπου διατυπώνονταν οι «προβληματισμοί» για το Παλαιστινιακό φεστιβάλ. Ο Μάρκ Ρόουαν επιπλέον είναι πρόεδρος μιας εβραϊκής φιλανθρωπικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη κι επίσης του συμβουλίου του ιδρύματος. Η επιστολή συγκέντρωσε εν τέλει τον εκπληκτικό αριθμό των 4.000 υπογραφών κι είναι κάτι που δεν πρέπει να εξέπληξε κανέναν δεδομένων των ιδιοτήτων του συγγραφέα της επιστολής… Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί την «προσφορά» να υπογράψει μια τέτοια επιστολή;

Η Μάγκιλ έτσι μπήκε στο στόχαστρο κι έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης της, καθώς το πρόσωπο και το όνομά της έγιναν γνωστά ακόμη και στους πιο άσχετους με το πανεπιστήμιο! Κινούμενες διαφημίσεις περιφέρονταν στην πόλη νυχθημερόν που στην καλύτερη περίπτωση ζητούσαν την παραίτησή της προέδρου. Άλλες την λοιδορούσαν. Ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση δολοφονίας χαρακτήρα!

Οι μέρες πέρασαν για να φτάσουμε στην επίθεση της παλαιστινιακής αντίστασης της 7ης Οκτωβρίου η οποία καταδικάστηκε έγκαιρα και ξεκάθαρα από την πρόεδρο του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας. Παρόλα αυτά οι δισεκατομμυριούχοι χορηγοί του πανεπιστημίου δεν ικανοποιήθηκαν. Επειδή στην ανακοίνωση δεν υπήρχε σαφής καταδίκης της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, κρίθηκε ακατάλληλη και ζητήθηκε εκ νέου η παραίτηση της προέδρου!

Τότε ξεκινάει νέος γύρος επιθέσεων, το ίδιο εφιαλτικός! Ο Ρόουαν ξεκίνησε κάθε πρωί στις 7:00 να στέλνει μέιλ σε όλα τα μέλη του συμβουλίου του ιδρύματος, προωθώντας μηνύματα εξαγριωμένων αποφοίτων. Το έπραττε επί 40 ολόκληρες ημέρες. Μετά ξεκίνησε να στέλνει σχετικά άρθρα!

Στη συνέχεια μπήκαν στο στόχαστρο και καθηγητές. Όσοι για την ακρίβεια εκδήλωσαν την συμπάθειά τους στην Παλαιστίνη. Αγανακτισμένοι φοιτητές μάζευαν υπογραφές ζητώντας την απόλυσή τους. Ο χουλιγκανισμός και η αλητεία του ισραηλινού λόμπι έφτασε σε τέτοιο σημείο,  ώστε ο καθηγητής ιστορίας Χαρούν Κουτσούκ (Harun Kucuk) παραιτήθηκε! Αφορμή ήταν η προσπάθειά του να βοηθήσει μια αριστερή εβραϊκή ένωση φοιτητών να κλείσει αίθουσα για να προβάλλει ταινία με πρωταγωνιστές αμερικανο-εβραίους που τάσσονται υπέρ των Παλαιστινίων!

Από τα μέσα Νοεμβρίου την σκυτάλη πήραν τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται στελέχη πρώτης γραμμής κολοσσών όπως Blackstone, McKinsey, κ.α. Στην συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου έγινε γνωστό το πρόστιμο που θα επέβαλε η χρηματιστική ολιγαρχία όσο η Μάγκιλ δεν παραιτούταν: 100 εκ. δολ. απολεσθείσες δωρεές! Κατά συνέπεια, τα όσα συνέβησαν στην ακρόαση της Ελίζαμπεθ Μάγκιλ στη επιτροπή ακροάσεων του αμερικανικού Κογκρέσου στις 5 Δεκεμβρίου ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας πολιτικής δολοφονίας! Με πρωταγωνιστές τους δισεκατομμυριούχους του ισραηλινού λόμπι και ζητούμενο την συγκάλυψη των εγκλημάτων του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Ιερά Εξέταση στο Χάρβαρντ

Η περιπέτεια της προέδρου του Χάρβαρντ ήταν πολύ πιο ταπεινωτική αν και κράτησε λιγότερο σε σχέση με της συναδέλφου της από την Πενσυλβάνια. Η Κλοντίν Γκέι κατέχει ένα διπλό ρεκόρ: ήταν η πρώτη μαύρη πρόεδρος του ιδρύματος και η πρόεδρος με την μικρότερη θητεία· ανέλαβε μόλις τον Ιούλιο του 2023. Αν δε, σε αυτά τα δύο γεγονότα προσθέσουμε δύο ακόμη καταλαβαίνουμε ότι κι εδώ το ροκάνισμα της θέσης της είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Πιθανά από την επομένη της εκλογής της. Το πρώτο σχετίζεται με την κριτική που έχει δεχθεί το Χάρβαρντ για μακρά παράδοση ρατσιστικής συμπεριφοράς και αναπαραγωγής ανισοτήτων που σχετίζονται με το φύλο, την φυλή και φυσικά τον πλούτο των φοιτητών του. Το δεύτερο σχετίζεται με το βιογραφικό και δη το ακαδημαϊκό της Γκέι: Κόρη μεταναστών από την Αϊτή, η έρευνά της εστίασε στην εκλογική συμπεριφορά των μειονοτήτων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στις ανισότητες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι μαύρες γυναίκες που καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας. Στο εξής, εικάζουμε, ότι η προσωπική της περιπέτεια θα αποτελέσει ξεχωριστή μελέτη περίπτωσης…

Αν ενώσουμε τις παραπάνω τέσσερις τελείες έχουμε μπροστά μας την εκδίκηση ενός κατεστημένου από ζάπλουτους λευκούς που περίμεναν την ευκαιρία για να ξεφορτωθούν την μαύρη γυναίκα… Στην αιχμή του δόρατος της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον (και) της Γκέι βρέθηκε ο δισεκατομμυριούχος εβραίος χρηματιστής Μπιλ Άκμαν που τους προηγούμενους μήνες ανάρτησε πάνω από 100 tweets εναντίον της Γκέι, του Χάρβαρντ ή και των δύο μαζί. Μάλιστα, σε μια μακροσκελή του ανάρτηση4.000 λέξεων προς το 1 εκ. ακολούθων του κατηγόρησε τον «ρατσισμό εναντίον των λευκών» και τις φοιτητικές ενώσεις που προάγουν την τρομοκρατία. Ένα κανονικό μανιφέστο της νέας Δεξιάς.

Η ευκαιρία για την εκπαραθύρωση της Γκέι δόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, στην επιτροπή ακροάσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Τα «ατοπήματα» της προέδρου ήταν πολλά. Όχι μόνο ότι πρόβαλε τη σημασία του πλαισίου, για να αξιολογήσει ένα υποθετικό κάλεσμα για γενοκτονία των Εβραίων, όπως επανέλαβαν και οι άλλες συνάδελφοί της. Προς τιμή της, η Γκέι παραδίνοντας μαθήματα ακαδημαϊκού ήθους και πανεπιστημιακής δασκάλας αρνήθηκε να τιμωρήσει τους φοιτητές που στάθηκαν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Όταν ρωτήθηκε στη Βουλή για τα συνθήματα που ακούστηκαν σε πορεία από φοιτητές ζητώντας την παγκοσμιοποίηση της ιντιφάντα, απάντησε ότι ναι μεν διαδίδουν το μίσος, είναι αποκρουστικά και αντιβαίνουν με τις αξίες του Χάρβαρντ, αλλά δεν παραβιάζουν τον κώδικα ηθικής του. Πίσω από την λεκτική της ακροβασία εύκολα διακρίνεται η πρόθεσή της να προστατεύσει τους φοιτητές της, δεδομένου ότι αν δήλωνε πώς παραβιάζονταν οι κώδικες ηθικής τότε έπρεπε να διωχθούν. Η πρόεδρος λοιπόν, δεν εφείσθη χαρακτηρισμών για τα συνθήματα, δεν πέρασε όμως και την κόκκινη γραμμή που θα σήμαινε τιμωρία των φοιτητών.

Κι έτσι, ο σεβασμός στην κόκκινη γραμμή άναψε το πράσινο φως για την εκπαραθύρωσή της. Υπέρ της Κλοντίν Γκέι ωστόσο τάχθηκε σύσσωμη η διοίκηση του πανεπιστημίου που με ομόφωνη απόφασή της κάλυψε την στάση της στην δημόσια ακρόαση.

Από την άλλη πλευρά του στρατοπέδου, για να είναι τέλεια η εκδίκηση των πλούσιων λευκών και να μην μείνουν ίχνη από την καταβαράθρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, η Γκέι διαπομπεύθηκε δημόσια με την κατηγορία της λογοκλοπής. Τι κι αν τα ακαδημαϊκά όργανα του Χάρβαρντ συντάχθηκαν με το μέρος της απορρίπτοντας την κατηγορία της λογοκλοπής, η οποία δημοσιοποιήθηκε πρώτη φορά μόλις τον Οκτώβριο, μετά δηλαδή τις διαμαρτυρίες των φοιτητών κι αφού η διοίκηση του πανεπιστημίου αρνήθηκε να τις καταδικάσει; Η δημόσια διαπόμπευση της προέδρου μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων και πηχυαίων τίτλων δεν άφησε άλλον δρόμο ανοικτό εκτός από την παραίτησή της…

Παγκόσμια απειλή το Ισραήλ

Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στα αμερικανικά Πανεπιστήμια δείχνουν ότι το Ισραήλ δεν αποτελεί κίνδυνο μόνο για τα εκατομμύρια των Παλαιστινίων που έχασαν τη γη τους και απειλούνται ακόμη και σήμερα με νέα εθνοκάθαρση και γενοκτονία.

Το Ισραήλ αποτελεί επίσης κίνδυνο σε μια ακτίνα που υπερβαίνει κατά πολύ την Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο όπου αυθαίρετα και ατιμώρητα βομβαρδίζει και πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες υπονομεύοντας την σταθερότητα και την ειρήνη.

Το Ισραήλ αποτελεί μια πλανητική απειλή ακόμη και για το δικαίωμα του λόγου. Το Ισραήλ υπονομεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελευθερία του λόγου απολύοντας ακαδημαϊκούς που δεν υποτάσσονται και τιμωρώντας φοιτητές που μένουν πιστοί στα ανθρωπιστικά ιδεώδη και εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.

Το Ισραήλ για να φέρει σε πέρας αυτή την βρόμικη δουλειά επιστρατεύει την παγκόσμια ολιγαρχία του πλούτου. Χρηματιστές και βιομήχανοι επιδίδονται στο πιο σκληρό λόμπινγκ για να τιμωρήσουν αντιφρονούντες και να «κάψουν» την καριέρα όσων δεν υποτάσσονται που θα κουβαλούν για πάντα την ρετσινιά του λογοκλόπου και του αντισημίτη.

Το Ισραήλ επίσης απέδειξε πόσο αδίστακτα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις διώξεις που υπέστησαν επί αιώνες οι Εβραίοι για έναν και μόνο σκοπό: Να εξαφανίσει από την δημόσια συζήτηση κάθε αναφορά στην Παλαιστίνη. Το πρόβλημά τους δεν είναι ο αντισημιτισμός. Το πρόβλημά τους είναι η παλαιστινιακή αντίσταση!

Το Ισραήλ επίσης καταργεί την ελευθερία του λόγου χρησιμοποιώντας εξαγορασμένους πολιτικούς. Μπροστά στο χορό των δισεκατομμυρίων ποιος αστός πολιτικός θα γυρίσει την πλάτη και δεν θα δεχθεί να γίνει «πιστόλι» τους; Και το ερώτημα δεν αφορά φυσικά μόνο τη Νέα Υόρκη…

Το Ισραήλ μας δείχνει ακόμη τους κινδύνους που εγκυμονούν η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και τα περίφημα Συμβούλια των ιδρυμάτων στα οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι της αγοράς. Στην πραγματικότητα θα εξελιχθούν σε νεκροθάφτες της ελευθερίας του λόγου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, μετατρεπόμενοι σε ιμάντες μεταβίβασης παραγγελιών από πρεσβείες. Αν αυτό συνέβη στις ΗΠΑ, φανταζόμαστε τι θα γίνει στην Ελλάδα, σε διψασμένα για χρήμα τριτοβάθμια ιδρύματα…

Ας κρατήσουμε μάλιστα ότι οι παραπάνω λεπτομέρειες, που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας απλώς και μόνο επειδή τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια είναι των ελίτ, δεν είναι παρά παρωνυχίδες μπροστά σε όσα συζητιούνται, αποφασίζονται και δρομολογούνται πίσω από τις κουρτίνες. Με την ενεργή ανάμειξη πολιτικών και «γενναιόδωρων» χρηματοδοτών, που την κρίσιμη στιγμή επιβάλλουν χούντα!

Απέναντι σε αυτό το ζόφο είναι αναγκαία η εκδήλωση της αλληλεγγύης απέναντι στην Παλαιστίνη από κάθε δημοκράτη. Αν το κράτος παρίας της Μέσης Α νατολής έχει τους δισεκατομμυριούχους να καθαιρούν πρυτάνεις και να κλείνουν στόματα, τα εκατομμύρια των βομβαρδισμένων, άστεγων και πεινασμένων της Γάζας ποιόν άλλον έχουν πέρα από εμάς;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης