Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/01/2024 | 15:25 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Φήμες ανασχηματισμού προκαλούν «πυρετό» στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία

Φήμες ανασχηματισμού προκαλούν «πυρετό» στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία

Στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία δεν τους έφθανε ο πυρετός των κρίσεων Αρχηγών, έρχεται και η έντονη φημολογία περί ανασχηματισμού που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανακοινώσεις μπορούν να γίνουν και σήμερα!

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Η φημολογία προέκυψε από το «κενό» που επέλεξε να έχει στο πρόγραμμα του ο πρωθυπουργός και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αλλαγές σε 7 υπουργεία.

Και τι σχέση έχει ο ανασχηματισμός με τις κρίσεις; Φυσιολογικά καμία, αλλά μην ξεχνάμε τις «πληροφορίες» που εδώ και καιρό διοχετεύονται από διαδρόμους Γενικών Επιτελείων, περί «αξιοποίησης» του Α/ΓΕΕΘΑ σε πολιτική-υπουργική θέση.

Η λογική λέει ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο για πολλούς λόγους:

  • Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον κ.Μητσοτάκη να αποκαλεί «Σπαντιδάκη», τον κ.Αποστολάκη που ανέλαβε ΥΕΘΑ, αμέσως μετά από Α/ΓΕΕΘΑ; Αργότερα προσπάθησε να τον «κάνει μεταγραφή» βεβαίως…
  • Με ποια δικαιολογία θα εμπιστευθεί οποιαδήποτε θέση στον Α/ΓΕΕΘΑ που η θητεία του αντικειμενικά δεν έχει θετικό πρόσημο; Και η «αριστεία»;

Όλα αυτά είναι τα φυσιολογικά. Αν βεβαίως κοιτάξουμε λίγο πίσω θα διαπιστώσουμε ότι το «φυσιολογικό» και η «κανονικότητα» ηττήθηκαν πάρα πολλές φορές απ΄ αυτή την κυβέρνηση.

Συνεπώς, δεν έχουν άδικο στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων να ψιθυρίζουν πολλά και διάφορα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης