Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
02/01/2024 | 23:55 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

Κασσελάκης για τις δηλώσεις Συρίγου: «Προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό, θα μας βρούν απέναντι»

Κασσελάκης για τις δηλώσεις Συρίγου: «Προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό, θα μας βρούν απέναντι»
Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου , δώρο στον Ερντογάν «που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήει τη Συνθήκη της Λωζάνης». Ο κ.Κασσελάκης θεωρεί ότι γίνεται προετοιμασία του ελληνικού λαού μέσω τέτοιων δηλώσεων και προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται η Αριστερά να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Στη δήλωση του αναφέρει :

«Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία»! Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα «δεν εννοούσα αυτό» περιττεύουν. Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «υποχωρήσεις». Μετά ακολούθησαν οι «υποκλίσεις» και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε «Συνθήκη χωρίς αξία». Να γνωρίζουν ότι όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους. Και βεβαίως, η Πατριωτική Αριστερά δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης