Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
31/12/2023 | 05:14 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

«Πόσοι πολιτικοί χάθηκαν σε ώρα υπηρεσίας»; Ένας στρατιωτικός ρωτά κι έχει λόγο

«Πόσοι πολιτικοί χάθηκαν σε ώρα υπηρεσίας»; Ένας στρατιωτικός ρωτά κι έχει λόγο
Ο θάνατος του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα παρακίνησε τον Γιάννη Αντωνιάδη, Απόστρατο Αξιωματικό του ΠΝ και επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, να γράψει ένα μικρό κείμενο για τους «πολιτικούς φωστήρες» οι οποίοι εξίσωσαν τους στρατιωτικούς στα εργασιακα-ασφαλιστικα-συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, με άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Ελπίζει, όπως γράφει ότι λίγο πριν το 2023 φύγει θα έχουν καταλάβει τα «εγκληματικά» λάθη εξίσωσης των Στελεχων των Ε.Δ. και Σ.Α. με τις υπόλοιπες εργασιακές ομαδες και τάξεις .
Και σημπληρώνει:
«Εκτός και εαν θέλετε να αποδείξετε με τα δικά σας στοιχεία, εαν υπάρχουν τόσες μα τόσες τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας εν ώρα καθήκοντος & εκτέλεσης υπηρεσίας, στις υπόλοιπες εργασιακές ομάδες και…. λειτουργήματα !
Δηλαδή ο πάλαι ποτέ σοφός νομοθέτης , δεν γνώριζε για ποιους λόγους είχε εντάξει τους Στρατιωτικούς, μαζι με την εκτελεστική και νομοθετικήξ εξουσία, στα δικαιώματα της Πολιτείας έναντι αυτών, φυσικά και στις υποχρεώσεις τους…
Και ήλθατε εσείς με πρόσχημα τις “μνημονιακές ανάγκες” κάποιας εποχής και μεταγενέστερα όλες οι εξουσίες στη χώρα και τα ισοπεδώσατε όλα (κυριολεκτικά) εντάσσοντας τα Στελέχη των ΕΔ & ΣΑ αρχικά στο ΙΚΑ !!!! (2011) και αργότερα στον ΕΦΚΑ και στο ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς (40ετια για συνταξιοδότηση) και συνταδιοξιοδοτικό με τρόπο υπολογισμού της σύνταξης (εθνική+ανταποδοτική), ανεξαρτήτως εάν στο ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ, :
α) υπάρχει κινδυνος απωλειας της ζωης μας (μονο για το 2023 μπορω να θυμηθω και να καταγραψω απωλειες νεων συναδελφων οπως:Γλυκερία Μεμεκίδου, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, Χρήστος Μουλάς, Περικλής Στεφανίδης,Γεώργιος Βούλγαρης Επαμεινώνδας Κωστέας, Χ.Γ., ετών 20 (ΣΣΕ),Χ.Α., ετών 49 (ΞΑΝΘΗ) κ.α. αλλά και στελεχων της ΕΛΑΣ και του Π.Σ.)
β) διέπεται απο ιδιόμορφο καθεστως ετησίων κρισεων και αυτεπάγγελτων αποστρατειων…
Εσεις λοιπόν, ως εκπρόσωποί μας στην πολιτική σκηνη, που μέσω τεχνολογιας κρατατε και στατιστικά στοιχεια (statistics που ελεγε μια γηραιά κυρια σε διαφημιση του παρελθοντος) θελετε να μας καταγραψετε στοιχεια ποσοι πολιτικοί π.χ. εφυγαν εν ωρα καθηκοντος (και μακαρι να ζησουν ολοι οι ανθρωποι πανω απο τα 100 ετη, αλιμονο ….) ??? και πόσο πιο επικινδυνο και πιο δυσκολο ειναι το δικο σας λειτούργημα, σε σχεση με το δικο μας για να μην υπαχθειτε σε μνημονιακές καταργησεις των δικαιωμάτων σας ; Αλλα μαλλον εμεις ήμασταν ο ευκολος και πολιτικά αναιμακτος (για αυτους) στοχος… Για να μην αναφερθουμε και στα αντίστοιχα στοιχεία προσδόκιμου ζωης και μ.ο. ηλικιας αποθανώντων (στοιχεια μπορουμε να αντλήσουμε απο τα μηνιαια ενημερωτικα των Ενωσεων Αποστρατων , οπου σε καθημερινη βαση αποχαιρετουμε νεότατους συναδελφους με πόνο και θλιψη…..)
Δεν θέλω να πιστευω πως τα δακρυα σας για ΟΛΕΣ αυτες τις απωλειες ειναι κροκοδείλια, αλλά υπάρχει “πεδιον δόξης λαμπρον” για οσους παραμενουν στις επάλξεις και στην πρωτη γραμμη, να επανορθωσετε…..
ΥΓ Να ζητησω συγνώμη απο τις οικογενειες των συναδελφων που εφυγαν τοσο νωρις, που κανω “καταχρηση-εκμεταλλευση” της απωλειάς τους, αλλά ειμαι σιγουρος πως εαν ζουσαν αυτοι οι αγαπημενοι μας φιλοι και συνάδελφοι, θα υπερθεμάτιζαν αυτες τις απόψεις….
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ..
ΥΓ2 Μακριά επίσης από εμένα (κ όσοι με γνωρίζουν μπορούν να το επιβεβαιωσουν) απόψεις, θέσεις, κρίσεις, μέθοδοι ‘ταξικού διαχωρισμού’ κ κοινωνικού αυτοματισμού…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Απόστρατος Αξκος Π.Ν.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης