Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
20/12/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 4 μήνες πριν)
Militaire News

«Κορβέτες καπούτ»! Κων. Φράγκος και Διαξιφισμοί

«Κορβέτες καπούτ»! Κων. Φράγκος και Διαξιφισμοί

Κ. Φράγκος Διαξιφισμοί 

Η επίσκεψη – αστραπή του Τούρκου Προέδρου

Timeo Danaos et dona ferentes

Βιργίλιος

Φοβού Τούρκους και δώρα φέροντας

Λαϊκό

Τούρκος είναι γρόσια θέλει

Κι αν του δώσεις κι άλλα θέλει

Χιώτικο

(έχω δυο-τρία ακόμα, για άλλη φορά)

Πριν αρχίσω το κείμενό μου οφείλω να κάνω μεγάλη υπόκλιση, μεγαλύτερη αυτής του κ. Γεραπετρίτη, στην πολιτική ευφυία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Είναι γάτα, είναι ο πρώτος. Κάνει τρίπλες, όπως ο Μέσι, «αδειάζει» όποτε νομίσει ότι συμφέρει την πολιτική του όλους τους μεγάλους Ηγέτες (και τους μικρούς). Τι μου λέτε για Μπάιντεν, Σούνακ, Μακρόν, Σολτς.

  • Η επίσκεψη – αστραπή του μεγαλοπρεπούς κ. Τούρκου Προέδρου, ήταν σενάριο – σκηνοθεσία Ταγίπ. Έχετε αντίρρηση; Έκανε αυτή την παράσταση σε χώρο και χρόνο που αυτός επέλεξε.
  • Θα πρέπει να είναι κανείς μικρόψυχος, κακεντρεχής, κακόπιστος ή Σαμαράς για να μην αποδεχτεί ότι ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών δεν παρέχει μια ελπίδα προσέγγισης και, οπωσδήποτε, μείωσης της εντάσεως με τα σχετικά συνακόλουθα. Αρκεί να είναι ειλικρινής.
  • Οι πανηγυρισμοί Ντόρας, Αυτιά, Γεωργιάδη το επιβεβαιώνουν (πόσο θα ήταν καλύτερο να μην μιλούσαν).
  • Να πανηγυρίσουμε; Να κλαύσουμε; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Να είμαστε επιφυλακτικοί να συνεχίσουμε, με μέτρο, πρόγραμμα και όχι με ευκαιριακές αρπα-κόλες να κτίζουμε μια αξιόπιστη ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Ο κ. Ερντογάν μπορεί μετά από 1-2 χρόνια να κάνει πάλι μια τρίπλα όπου τα πράγματα θα τα δούμε αλλιώς.
  • Και ο τ. Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μήνυσε από τη Θράκη «ΟΧΙ στις γκρίζες ρυθμίσεις, που οδηγούν στη διχοτόμηση του Αιγαίου». Βρε, μπας και είδε ο τέως γκρίζες ρυθμίσεις και όμως δεν τις πήραμε χαμπάρι;.. Ενδοκομματικές έριδες; Ίσως.
  • Τα σχόλια Σαμαρά δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ολίγα περί του ΠΝ μας

Μέγα το της θαλάσσης κράτος.

Οι λαοί δεν έχουν ούτε σταθερούς φίλους, ούτε σταθερούς εχθρούς. Έχουν σταθερά συμφέροντα.

Ελ. Βενιζέλος

  • Αρχίζω με το Πολεμικό μας Ναυτικό να κάνω μερικές σκέψεις που έχω για τους τρεις κλάδους των ΕΔ.
  • Αν με ρωτήσετε το γιατί θα σας απαντήσω ότι αυτό είναι το οποίο έχει τις μεγάλες τώρα ελλείψεις. Έχω και συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του διότι, αν και αξιωματικός του Στρατού, δεν ξεχνάω ότι είμαι αποτυχών πανηγυρικώς υποψήφιος Δόκιμος, προ αμνημονεύτων χρόνων.
  • Θεωρώ ευχάριστα τα τελευταία νέα που αφορούν στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις (γράφω αλλού αναλυτικά) αλλά υπάρχουν και οι επιφυλάξεις.
  • Εξάλλου και ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδιας δηλώνει (ΒΗΜΑ 10-12) «Η Ελλάς οφείλει να έχει ισχυρές ΕΔ και να μην είναι δέσμια συγκυριών». Παράλληλα όμως, ο κ. Υπουργός ανεκοίνωσε επανασχεδιασμό εξοπλιστικών προγραμμάτων. Προσθέτων ότι υπάρχει δημοσιονομική «σφίγξη» της Χώρας για νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και αποπληρωμή ήδη εξελισσόμενων προγραμμάτων (Καθ. 5.12)
  • Το πρώτο το καταλαβαίνετε εύκολα. Κορβέτες καπούτ.
  • Δεν καταλαβαίνω, όμως, τα τελευταία: Αν δεν είχαμε λεφτά στο ταγάρι πως αρχίσαμε προγράμματα; Τι θα γίνει; Θ’ αρχίσουμε πάλι τα μικροδάνεια ή το κόλπο swaps;
  • Ακούσαμε όμως, από τον κ. Υπουργό, κι ένα ευχάριστο. Σταμάτησε το πρόγραμμα κατασκευής Ναύσταθμου στον Παγασητικό. Γιατί τον έβαλαν εμπρός; Πως το σκέφθηκαν; Δεν πρέπει να ερωτηθούν; Μιλάμε για 350 εκ. €. Τριακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ, φίλοι Ναυτικοί Δόκιμοι.
  • Για την προβληματική, ίνα μη είπω άκρως δυσχερή, κατάσταση του Ναυτικού, ακούγονται πολλά.
  • Η έγκυρη Καθημερινή (11/12) σχολιάζει «Τα τελευταία χρόνια το ΠΝ αντιμετωπίζει μια απειλή σχεδόν υπαρξιακή, που αυτή τη φορά δεν οφείλεται σε κάποιο εξωτερικό εχθρό». Περαιτέρω αναφέρθηκε διεξοδικά, στην τάση φυγής από την υπηρεσία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών προς αναζήτηση εργασίας στην ελεύθερη αγορά. Και παρακάτω «Η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα πρέπει να έχει διαρκές αεροναυτικό πλεονέκτημα».
  • Οφείλεται σε αμέλεια, αδιαφορία ή είναι τυχαίο ότι μερικοί θέλουν ένα Ναυτικό μη ένδοξο και το σπρώχνουν στην απαξίωση;

Γίνομαι συγκεκριμένος:

1. Φρεγάτες BELAHRA: Ασφαλώς ήταν μια καλή κίνηση της Κυβέρνησης για την προμήθεια αυτή. Αλλά ο αριθμός των αναγκαίων φρεγατών εξακολουθεί να είναι ελλειπής. Απαιτούνται, τουλάχιστον, ακόμη τρεις.

2. Φρεγάτες ΜΕΚΟ: Θυμάμαι ότι η απόφαση εκσυγχρονισμού τους είχε ληφθεί… προπολεμικά! Όλο και αναβάλλεται. Ποιος «πετάει την μπάλα έξω»; Τι συμβαίνει; Η αναποφασιστικότητα στο μεγαλείο της. η απραξία, σ’ αυτή την περίπτωση διεκδικεί ρεκόρ ΓΚΙΝΕΣ.

3. Κορβέτες: Καταποντίθηκαν στα πελάγη της αναβλητικότητας και απραξίας; Μήπως κλείνουμε το μάτι σε άλλες πηγές και υποκατάστατα;

4. Αεροσκάφη επιτήρησης ΠΝ Ρ-3: Εδώ θα σας αφηγηθώ μια πικρή ιστοριούλα. Θα στεναχωρηθείτε, το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε;

Το ΠΝ διέθετε μέχρι το 2009 τα Α/Φ ORION P-3. Έξι τον αριθμόν. Το 2009, λοιπόν, ο σπουδαίος ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συμφωνούντος, υποθέτω, του ΠΝ, απεφάσισε να τα αποσύρει λόγω γηραιότητος. Σωστή απόφαση, θα έλεγα. Αλλά πριν τα αποσύρει θα έπρεπε να μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους με νέα; Μία απλοϊκή σκέψη, ενός απλού νοικοκύρη που το ψυγείο του υπολειτουργεί, πριν το πετάξει θα έπρεπε να προμηθευτεί ένα νέο. Θα άφηνε το σπίτι χωρίς ψυγείο;

Ο κ. Ε.Μ., ουδέν έπραξεν. Το ΠΝ έμεινε χωρίς ένα βασικό πολεμικό μέσον. Ο διάδοχός του κ. Ε. Βενιζέλος, ουδέν έπραξε κι αυτός. Ας μην πάρω σειρά τους επόμενους, φτάνουμε αισίως, το 2014, οπότε ακούσαμε την καταπληκτική, φοβερή απόφαση Να βγουν από τα υπόστεγα, όπου σκούριαζαν τα Ρ3 και να… εκσυγχρονιστούν! (επί Σαμαρά).

Αυτό έκρινε το Υπουργείο. Για αγορά νέων συγχρόνων, κουβέντα. Έτσι έκρινε η εξουσία, και τα σκυλιά δεμένα! Είπαν, ότι αυτή είναι η συμφερότερη λύση. Μερικοί επαΐοντες άρχισαν να διαμαρτύρονται όταν μάλιστα ακούσαμε το θηριώδες ποσό που απαιτείτο. 500 εκατ. $. Επαναλαμβάνω πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια!

Τον εκσυγχρονισμό ανέλαβαν ομού και μαζί, η L. Martin και η ΕΑΒ. Έναρξη παράδοσης των εκσυγχρονιζομένων το 2018. Τη σύμβαση υπέγραψε, τελικά, (Ιαν. 2015) ο τότε ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος επί ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήδη, ο «τραχανάς» είχε απλωθεί από το 2014.

Επαναλαμβάνω: 500 εκ. δολλάρια. Φθάσαμε αισίως, το 2019, (ΥΕΘΑ ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος) και φως δεν είχε φανεί. Κανείς δεν ανησυχούσε. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η Αντιπολίτευση, ούτε ο κ. Κουτσούμπας, ούτε ο κ. Βελόπουλος, ούτε οι υπόλοιπες αριστερο-κεντρο-δεξιές δημοκρατικές Δυνάμεις ανήκουσες στην «συντεχνία».

Ιδού, λοιπόν, εισερχόμαστε στο Σωτήριον Έτος 2024, Ιανουάριος, μετά εννέα (9) ολόκληρα χρόνια, και ΟΥΔΕΙΣ μιλάει για τη φοβερή αυτή ιστορία. Ούτε ένα Ρ-3 ξεμύτισε από τα υπόστεγα της ΕΑΒ. Άλλο ένα βασικό πολεμικό μέσο του ΠΝ ελλείπει, δραματικά.

Τι έγιναν τα 500 εκατομμύρια; Έχουν καταβληθεί; Έχουν διατεθεί αλλού, ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ από τους ευρισκόμενους πέριξ της Εξουσίας. Οι από μέσα γνωρίζουν, ασφαλώς. Θα αναφερθείτε στο θέμα κ. Υπουργέ ή θα ποιήσετε, κι εσείς, την νήσσαν;

Ζήτω το Έθνος. Ζήτω το ΠΝ.

Θα επανέλθω, βεβαίως 500 εκ. $.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Βεβαιότατα η Τουρκία στον τομέα αυτόν έχει πλήρη στόλο Α/Φ της κατηγορίας αυτής των οπλικών συστημάτων, καινούριο και ελέγχει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ξανά ζήτω το Έθνος!

Σημ. Για να συμπληρώσω την ωραία εικόνα του ΠΝ θ’ αναφερθώ και σε ένα άλλο παράγοντα ισχύος του. Των τριών αερόστρωμνω – μεταγωγικών ZUBR (ρωσοουκρανικά) ουδόλως αναφέρεται, εσχάτως, η διαθεσιμότητα. Η προμήθειά τους (2000) θυμίζει φαρσοκωμωδία του Λαζόπουλου. Ίσως το αφηγηθώ κάποτε.

Εντελώς συμπτωματικά

  • Μία εβδομάδα πριν από αυτή που ο κ. Ερντογάν επισκεπτόταν την Ελλάδα, η Τουρκία δοκίμασε επιτυχώς υπερηχητικό πύραυλο UHA122 για το DRONE AKINCI βεληνεκούς 150 km. Το δικό μας DRONE ΠΗΓΑΣΟΣ προσπαθεί να ξεμπλέξει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ξυπνάτε αδέρφια και μην περιμένετε να σας ξυπνήσουν τα κάλαντα.
  • Παράλληλα το Τουρκικό ΠΝ συνεχίζει τη ναυπήγηση κορβετών. Πούλησε, μάλιστα, τελευταία δύο στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ!

Ερωτήματα και απαντήσεις

(περί διαφθοράς και ατιμωρησίας)

Διαφθορά! Διαφθορούλα μ’ ακούς;

  • Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δημοσίευσε (01.12.23) την πληροφορία ότι Διεθνής Οργανισμός ειδικευμένος στην ανίχνευση κρατικής διαφθοράς, παγκοσμίως, κατέταξε την Χώρα μας στην 51η θέση στο δείκτη αντίληψης διαφθοράς για το 2022. Συνόλον ερευνηθείσων Χωρών 180. Πρώτες στη διαφάνεια Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία.
  • Που οφείλεται αυτό; Στο ότι το επίπεδο των πολιτών – ψηφοφόρων είναι υψηλό και δεν εκλέγουν ως βουλευτές, υπουργούς «ντενεκέδες ξεγάνωτους» υπόπτους, αμφιβόλου ηθικής και πατριωτισμού, όπως παραδοσιακά γίνεται εδώ.
  • Στην Χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και την ευνομία οι απόγονοι του Αριστοτέλη, Σωκράτη. Εφόνευσαν, αφού εβασάνισαν σκληρά, τις μεγάλες θεότητες ΑΙΔΩ – ΝΕ ΜΕΣΙΝ.
  • Επίσης η διαφθορά λιπαίνεται από την Οικογενειοκρατία. Εδώ η Ψωροκώσταινα κατέχει τα πρωτεία Παγκοσμίως.
  • Το σπουδαιότερο, τα κρατικά τρωκτικά και ιδιαίτερα οι πολιτικοί, έχουν καθιερώσει θεσμούς, που ενισχύουν τη διαφθορά και μάλιστα από μέσα, από το Ιερό Σύνταγμα. Το άρθρο 86, που όλοι το καταριούνται αλλά ουδείς το καταδιώκει, κατοχυρώνει επίσημα την συγκάλυψητων λωποδυτών Υπουργών! Τέτοια Συνταγματική διάταξη δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Σύνταγμα στον κόσμο. Επομένως έχουμε την μοναδικότητα!
  • Έχουν καθιερωθεί, επίσης, και μυστικοί κανόνες αλληλοβοήθειας μεταξύ των πολιτικών. Είναι η λεγόμενη ΟΜΕΡΤΑ, κανών μεταφερθείς ενταύθα από την Σικελική MAFIA.
  • Διερωτάσθε κι’ άλλο γιατί μας έχει πάρει ο διάβολος; Ότι και να κάνουμε αν δεν αξαλείφθει η περιορισθεί σε ελάχιστα ποσοστά η διαφθορά δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα.

Βασίλης Βασιλικός και πολιτικοί

Θάνατος, ο μόνος αθάνατος

Βιργίλιος

  • Απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς και διανοούμενους, Βασίλης Βασιλικός.
  • Αν διερωτάσθε γιατί η στήλη ανακατεύεται και με την λογοτεχνία, θα το δείτε πιο κάτω.
  • Τον Β.Β. γνώρισα το 1975 με την πρώην σύζυγο του ΑμερικοΙνδιάνα Μιμί στο Βόλο όπου ασχολείτο με συγγραφική εργασία (σενάρια) κι’ εγώ ήμουν Διοικητής μιας μικρής Μονάδας Αεροπορίας Στρατού.
  • Κάναμε παρέα επί δίμηνο, ανταλλάσαμε απόψεις, αναλύαμε καταστάσεις, προβληματιζόμαστε για διάφορα θέματα, κριτικάραμε πολιτική. Είχα, ήδη, διαβάσει την υπέροχη τριλογία του το φύλλο – το αγγέλιασμα – το πηγάδι. Ήξερα, καλά τις ευαισθησίες και τα πιστεύω του. Ήταν εξαιρετικός αφηγητής αλλά και θαυμάσιος Έλληνας, πατριώτης. Στις περισσότερες εκτιμήσεις – απόψεις συμπίπταμε πολιτικά, είμαστε κοντά στο ΠΑΣΟΚ.
  • Από το ’75 μέχρι το ’81 η επικοινωνία μας είχε διακοπεί. Τους πρώτους μήνες του ’81, με την νίκη του ΠΑΣΟΚ, ο ΒΒ διορίσθηκε ως αναπληρωτής Γεν. Διευθ. ΕΡΤ. Τον πήρα τηλέφωνο και τον σενεχάρην. Με κάλεσε στο Γραφείο του για καφέ.
  • Μετά από καιρό έμαθα ότι είχε αντικατασταθεί. Δεν γνώριζα του λόγους. Τον συνάντησα, αργότερα, σε μια κοινωνική εκδήλωση όπου μου μίλησε με τα χειρότερα λόγια για ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου. Μου χαρακτήρισε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμορία……. Και τον Ανδρέα απατεώνα, Αμερικάνο με Ελληνικό όνομα Θεώρησα ότι αυτό προέκυψε από την πικρία του που ένοιωσε από την απόλυσή του από την ΕΡΤ.
  • Αργότερα βρήκα ένα βιβλίο του με τον τίτλο «Κ» την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα. Όταν τα διάβασα έπαθα σοκ. Το «Κ» σήμαινε ΚΟΣΚΩΤΑΣ (Εκδόσεις ΠΛΕΙΑΣ) και περιγράφει με εξαιρετικό κέφι και λογοτεχνικά σχήματα τα της υπόθεσης του μεγάλου απατεώνα, τις σχέσεις του με την Κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο που λάδωνε όπως έκανε αργότερα η SIEMENS και δίνει σπαρταριστές λεπτομέρειες που καταπλήσσουν! Το βιβλίο αυτό εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς και δεν αναφέρεται σε καμία λίστα των έργων του που δημοσιεύθηκαν λόγω του θανάτου του!
  • Σας δίνω ένα ελάχιστο δειγματολόγιο (Ο ΒΒ επιχειρεί να «πειράξει» λίγο τα επώνυμα των ηρώων αλλά εύκολα αναγνωρίζει κανείς περί τίνων πρόκειται)
  • Έζησα την καφρίλα τους, στο ποσοστό που έζησα μία εποχή της αλλαγής. Υπήρχαν, βέβαια, όπως παντού, οι φωτεινές εξαιρέσεις. Μα στο σύνολό τους υπήρξαν κάφροι. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Και οι άλλοι τι είναι θα μου πείς; Μα με τους άλλους δεν είχα ποτέ μια σχέση. Κιάν παίρνω τώρα την υποστήριξη του Κ (Κοσκωτά) είναι γιατί το παλικάρι δεν είχε κανένα λόγο να μπλέξει μ’ αυτά τα ρεμάλια. Και λίγο τους κατηγορεί. Θα έπρεπε κι’ άλλο (Σελ. 421). Περιπλανήθηκα στους άγονους χώρους ενός κινήματος που μάζεψε ο,τι χαμηλότερο είχε να προσφέρει η Ελλάδα, όλα τα μπάζα και υλικά κατεδαφίσεις από ένα σπίτι που ωστόσο, να εξηγούμαστε, δεν υπήρξε ποτέ κραταιό. (Σελ. 422)
  • Ποιος ήταν αυτός ο Κατσιράφης; Παρακοιμώμενος τον Ανδρέα, τύπος ελαφρύς, εύχαρις, γκομενάκιας. Διασκεδαστής του μεγάλου πυροβολικού που ήταν ο Πρωθυπουργός. Ήταν αυτός που κρατούσε το σακάκι του Ανδρέα όταν έφευγε από μια συνεστίαση και έδιωχνε τη σκόνη για να μη φταρνισθή… (Σ. 254)
  • Σημειώνω ότι το κείμενο απλώνεται εν είδει αφήγησης παππού προς εγγονό.
  • Ο ΒΒ λαμβάνει θέση υπεράσπισης του απατεώνα Κοσκωτά που θεωρεί ότι παρασύρθηκε από τους μεγαλύτερους απατεώνες της ομάδας ΠΑΣΟΚ.
  • Στην επαναληθήσασα δίκη για την υπόθεση Κ ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε πανηγυρικά με ψήφους 7-6 (Αξίζει κανείς να μελετήσει τα πρακτικά της Δίκης).
  • Ο Κοσκωτάς καταδικάστηκε, βέβαια, φυλακίσθηκε και σήμερα είναι επιχειρηματίας. Πέραν των όσων κατέθεσε στο Δικαστήριο δεν ανέφερε ούτε δημοσίευσε κάτι. (Για ευνόητους λόγους). Άφησε όμως, πέραν των απατών του και μια καταιγιστική ρήση για τους Έλληνες πολιτικούς «Έλλην απατεών συμφυρόμενος με έλληνα πολιτικό διαφθείρεται»
  • Στο α’ απόσπασμα, πιο πάνω, που ο ΒΒ περιγράφει το «περιεχόμενο» του ΠΑΣΟΚ, θα παρατηρήσετε ότι στο κείμενο ο συγγραφέας ομιλεί περί εξαιρέσεων σ’ αυτή τη χαβούζα.
  • Σ’ αυτούς, οπωσδήποτε συμπεριελάμβανε τον κ. Κων. Σημίτη, εκδηλώμενο εχθρό του Παπανδρέου. Αλληλομισούντο υπέροχα! Την εβδομάδα έκδοσης του βιβλίου η οικία του κ. Κ. Σημίτη (Αναγνωστόπουλου, Κολωνάκι) φωταγωγήθηκε και ο μελλοντικός Πρωθυπουργός έκανε πάρτι στους στενούς συνεργάτες του. Όταν το 1996, ο κ. Κ. Σημίτης κέρδισε την Πρωθυπουργία βαλλόμενος με τορπίλες από το Ανδρεϊκό κάστρο (πλην Μαργαρίτας) διόρισε πάραυτα τον ΒΒ Πρέσβη της UNESKO, θέση που διετήρησε επι 8ετία. Αργότερα ο ΒΒ μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ (Βουλευτής Επικρατείας 2015-2019). Αυτά για την ιστορία της εποχής της οποίας δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα. Καλές γιορτές. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Αλλάζει κάτι;

Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών

  • Η στήλη προσπαθεί, αλλά δεν το κατορθώνει πάντοτε, να είναι μακράν πολιτικών και θρησκευτικών αντιπαραθέσεων. Δεν τρέφω ιδιαίτερα συμπάθεια προς τους κληρικούς πολλώ μάλλω στους πολιτικούς.
  • Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι ισχύουν πάντοτε οι αφορισμοί «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Έκαστος εφώ εταχθη»
  • Από τότε που απέκτησα κριτική συνείδηση έχω ταχθεί, κατηγορηματικά, υπέρ διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Δεν κομίζω γλαύκα. Στους Έλληνες, απλά, ταιριάζει καλύτερα αυτός ο διαχωρισμός που ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη (μεταξύ των οποίων των δύο τουλάχιστον, Ισπανία και Ιταλία, η θρησκευτικότητα των Λαών τους είναι πολύ μεγαλύτερη της Ελλάδος)
  • Θλιβερή εξαίρεση, βέβαια, η Ελλάδα η οποία προσεγγίζει περισσότερο με το Ιράν παρά στην Γαλλία ή την Γερμανία. Υπεύθυνη η Εκκλησία; Όχι βέβαια… Η ανεπαρκής και οσφυοκάμπτουσα πολιτική Ηγεσία.
  • Διαφαίνεται μεγάλη κρίση μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, που εμμένει να μετέχει στην Κρατική Εξουσία, για τον νόμο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
  • Δεν επιχειρώ να εισέλθω στον σκεπτικισμό της Κυβέρνησης ή την σκοπιμότητα για την προώθηση αυτού του Νόμου. Ο κ. Πρωθυπουργός, ορθώς ποιών, δήλωσε ότι κατά την ψήφισή του θα αφήσει τους βουλευτές του κόμματος του εκτός κομματικής πειθαρχίας. Τα λοιπά κόμματα κρατούν σιγή ιχθύος ζυγίζοντας τα υπέρ ή κατά κομματικά, χωρίς, όπως γίνεται πάντοτε να τους ενδιαφέρει για την ουσία.
  • Οι απλοί πολίτες, όπως εγώ, μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε γνώμη, να την διατυπώνουμε, να γράφουμε άρθρα. Μέχρι εκεί. Δημόσιοι Λειτουργοί, όπως είναι οι αμειβόμενοι, από το κράτος παχυλώς, Ιερωμένοι – Μητροπολίτες οφείλουν να σιωπούν ή να κάνουν μια κριτική αφανάτιστοι, με επιχειρήματα και όχι κατάρες και αφορισμούς.
  • Μπορεί ένας Διοικητής Μεραρχίας να βγει «αποάμβωνος» και να βρίζει το ΥΕΘΑ για ένα Νόμο που δεν του αρέσει; Πρέπει να παραιτηθεί και μετά να το κάνει. Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο Μητροπολίτης.
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, γνωστός για την αρχολατρεία του και την επιδίωξη συμμετοχή στις Κυβερνητικές αποφάσεις αφού:
  1. Αψηφώντας και γράφοντας στα ιερατικά υποδήματά του τον Νόμο περί επιλογής από τον πιστό του τρόπου διάθεσης του νεκρού σαρκίου του, κοντολογίς επιλέγοντας την αποτέφρωση, κήρυξε, προ 3ετίας, τον πόλεμο στην Κυβέρνηση επιχειρώντας να στρέψει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα εναντίον της. Απειλούσε τους χριστιανούς που επέλεγαν την αποτέφρωση ότι θα τους πάει απ’ ευθείας στην κόλαση, χωρίς visa απαγορεύοντας σε Ιερείς να τους «διαβάζουν» στις εκκλησίες αυτός που είχαν επιλέξει την καύση και απειλούσε με μαύρες κατάρες στους αντιτιθέμενους.
  2. Κατεχώρησε του πνευματικούς ογκόλιθους του Ελληνισμού Οδ. Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη στις λίστες των Αιρετικών (οποία αθλιότητα…) χωρίς να επέμβει ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε η Πολιτεία να του κόψει τον βήχα.
  3. Σήμερα εκμανείς, θέτει εαυτόν εκτός….. εαυτού… επιτίθεται με εξαιρετικήν δριμύτητα και χλεύη στην Κυβέρνηση για τον Νόμο περί γάμου ομοφυλοφίλων.

Τι λέει λοιπόν ο Σεβασμιώτατος, επιτιθέμενος γενικώς κατά την ομοφυλοφιλίας ενώ διακρίνεται για τις πομπώδες και χλιδάτες εμφανίσεις του οι οποίες απάδουν στην διδασκαλία του Χριστού περι σεμνότητας.

  • Η ομοφυλοφιλία είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τις καρκινογενέσεις!   
  • Η ομοφυλοφιλία είναι ψυχοπαθολογική ανατροπή και εξανθρώπινη παρέκληση!
  • Είναι ο κολοφώνας του κακού!
  • Στο αμαρτωλό απευθυσμένο ενός ομοφυλόφιλου επωάζει ο ιός που είναι η αιτία των καρκινογενέσεων.

Περαιτέρω ο φοβερός ούτος Ιερωμένος κρατών ρυμφαία ανακάτεψε Ευαγγέλια, Αποστόλο Παύλο, Σόλωνα, Ρωμαίους ιστορικούς, έφθασε στον Νέρωνα τον οποίο ονομάζει πρωτοπόρο των geys!

Λέει και άλλα πολλά τα οποία παραλείπω, λόγω χώρου.

  • Προσωπικά, επειδή έχω μελετήσει το θέμα, δεν θεωρώ αμαρτωλούς ή περιφρονητέους τους ομοφυλόφιλους. Μπορεί να κάνω παρέα μαζί τους, αρκεί να μην προκαλούν και κάνουν σημαία την ιδιαιτερότητά του. Αυτά τα PRIDE –PARADE τι τα θέλουν; Να ζουν φυσιολογικά, να επικοινωνούμε ισότιμα. Ναι στα σύμφωνα διαβίωσης άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τους γάμους και υιοθεσίες. Τι τα θέλουν; Μπορεί να μου καταλογίσετε παλαιοντολογία μυελού κλπ. Ίσως να είναι έτσι.

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος φαίνεται να μην συμφωνεί με την εξαλλότητα του κ. Σεραφείμ στο θέμα…

Φτου μας και παραφτού μας, ωρέ

Η εκπαίδευση είναι η φτηνή άμυνα του έθνους

Edmund Burke

  • Φτου ξανά σε Υπουργούς, Εκπαιδευτικούς, εμάς τους γονείς.
  • Στον διεθνή διαγωνισμό PISA αξιολόγησης μαθητών, οι Έλληνες, τα Ελληνόπουλα… πιάσαν, για άλλη μια φορά, πάτο (44η θέση σε 81 χώρες). Στην αξιολόγηση μετέχουν μαθητές και μαθήτριες με μέσο όρο ηλικίας 15 έτη.
  • Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας; Σιωπά…

Τι λένε οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ;

Τι λένε οι γονείς που φορτώνουν το μυαλό των παιδιών τους με φροντιστήρια για να αριστεύσουν στο σχολείο;

Τι είδους γνώσεων φορτώνονται οι μαθητές ώστε να υστερούν έναντι των συναδέλφων τους της Κίνας, της Σιγκαπούρης, της Ινδίας, του Πακιστάν;

  • Λίγη τσίπα, λίγη ντροπή, λίγο φιλότιμο δεν υπάρχουν;
  • Πόσο «διάσημα» ονόματα πέρασαν τα τελευταία τριάντα χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας κάνοντας μόνο μετακινήσεις κομματικών διδασκόντων, κάνοντας τεμενάδες στην ΟΛΜΕ και εκφωνούντες πανηγυρικούς λόγους αναθεώρησης και εξυγίανσης;
  • Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε, με τον κ. Χρηστίδη, να τονίσει ότι η ΡΙSΑ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Απ’ εκεί δεν πέρασε και ο τ. Αρχηγός τους Γιωργάκης; Τι έπραξε το κόμμα τους επί 10ετίες;

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο σκατόψυχος Κίσινγκερ

  • Ο απελθών υπήρξε, κατά τη γνώμη μου, ένα δυσώδες μίγμα κακού Εβραίου, βάρβαρου, ναζιστή Γερμανού και μισάνθρωπου.
  • Κατάφερε να έχει επιρροή σε άφρονες Αμερικανούς Προέδρους και να τους οδηγήσει σε σφαγές και αφανισμό Λαών (βλ. Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Συρία, Κύπρος). Δεδηλωμένος εχθρός της Ελλάδας, μισητός. Αρχιτέκτων του Κυπριακού ολέθρου.
  • Βέβαια είχε διεθνώς θαυμαστές και φίλους.
  • Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη περιγράφει (ΝΕΑ 14/12) πως συνάντησε, για τελευταία φορά (είχαν φαίνεται προηγηθεί άλλες), τον βραβευμένο με NOBEL Ειρήνης (!!!) Χασάπη! Αφηγείται: «Την τελευταία φορά που συνάντησα τον Χένρι Κίσινγκερ ήταν πριν από πέντε χρόνια σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Τον είχα δει τρεις φορές όλες κι όλες στη ζωή μου. σηκώθηκα να τον χαιρετήσω, σίγουρη ότι ήταν αδύνατο να θυμάται ποια είμαι. Με το που πλησίασα με κοίταξε και μου είπε: «Dora, are you still mad at me about the Cyprus?». Η ευθεία καταφατική απάντησή μου δεν τον εμπόδισε από το να συνεχίσει τη συζήτηση. Ήταν σαφές ότι ο άνθρωπος αυτός έφερε βαρέως ότι εμείς οι Έλληνες δεν του συγχωρέσαμε ποτέ τον ρόλο που έπαιξε στο Κυπριακό».

Τον αδικήσαμε!

Σημ. υπάρχει διεθνής ελίτ μέλος της οποίας είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Cerca – trova

  • Ο Μπομπ Μενέντεζ Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, διαπρύσιος κήρυκας των Ελληνικών δικαιωμάτων, συγκινητικά Φιλέλληνας και απηνής διώκτης των Τούρκων. Οι Αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι τον «έπιασαν στα πράσα» λαδωμένο για στήριξη συμφερόντων.

Σχόλιο: Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς.

  • Η Άννα Παναγιωταρέα Το alter ego της κ. Υπουργού Πολιτισμού. Την είδαμε δίπλα – δίπλα στις συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό της. Είναι η Άννα που «τρυπώνει» αεί παντού. Από τα βασικά στελέχη της ομάδας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία φρόντισε ώστε η θυγατέρα της κ. Α.Π. ν’ αντικαταστήσει τον σπουδαίο οικονομολόγο κ. Χρ. Παπουτσή (ΠΑΣΟΚ) στην χρυσοφόρο θέση της Παγκόσμιας Τράπεζας. (Ουάσιγκτον).

Σχόλιο: Κανένας από τη λίστα δεν χάνεται.

  • Η κ. Κωνσταντίνα Μήτσοτάκη Νεαροτάτη και ωραιοτάτη chef της κουζίνας της Βουλής, σπουδάσασα επί τούτου. Μακρινή ανιψιά της Ντόρας.

Σχόλιο: Να δούμε που αλλού θα επιχειρήσουν τα Ντοράκια.

  • Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος Επιτίθεται δριμύτατα κατά του κ. Πρωθυπουργού για την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Σχόλιο: Προτείνω να τον διορίσει ο κ. Μητσοτάκης Αναπληρωτή Β/ΥΠΕΞ για να ησυχάσουμε και να σωθεί η Χώρα.

  • Ο κ. Άδωνις (του Αδώνιδος) Γεωργιάδης Οι Έλληνες δεν έχουν κουλτούρα αποταμίευσης.

Σχόλιο: Πως να έχουν αφού οι εργαζόμενοι είναι οι χειρότερα αμοιβόμενοι στην Ε.Ε. και η ακρίβεια χορεύει πιρουέτες.

  • Ευρωπαϊκή Ένωση Σε ομάδα εργασίας της Ε.Ε. την Βουλή εκπροσώπησαν οι κ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιωργάκης Παπανδρέου! Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κ. Αρχηγοί κομμάτων, λίγη φρεσκαδούρα για έξω δεν υπάρχει; Τους παραπάνω βαρέθηκαν να τους βλέπουν οι κλητήρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Χάρηκα, όμως, που είδα τον συμπαθή κ. Σπύρο Μπιμπίλα (κόμμα κ. Κωνσταντοπούλου) να μας εκπροσωπεί σε άλλη ομάδα εργασίας.

Σχόλιο: ουδέν.

  • Αντιμετώπιση οπαδικής τρομοκρατίας Με πρωτοπόρο τον γνωστό βουλευτή της ΝΔ χάραξαν την κυβερνητική γραμμή.
  • Έφθασε ο κόμπος στο χτένι
  • Το μαχαίρι θα φθάσει ως το κόκκαλο
  • Η ανοχή τερματίστηκε
  • Επέρχεται κάθαρση

Σχόλιο: Ηρεμήστε σύντροφοι. Αυτά τα συνθήματα ακούγονται από το 1990. Έχουν ξεφτίσει, δεν πουλάνε.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ) ΑΜ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

  • Το Αμερικανικό ΥΕΘΑ υπέγραψε σύμβαση με την Αμερικανική ELBIT SYSTEMS OF AMERICA για την προμήθεια δικυάλων μυκτερινής οράσεως τύπου ΝΥΧ για τις μονάδες πεζοναυτών. Αριθμός 15.000 / κόστος 300 εκατ. δολλάρια. Υποκατασκευαστής η Ελληνική THEON SENSORS.
  • Εξάλλου η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. (πάντοτε δυσκολεύομαι να θυμηθώ τον τίτλο) οργάνωσε περίπτερο στη διεθνή έκθεση EDEX 2023 (Κάιρο) υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ.
  • Σπουδαία συμφωνία Ναυπηγείων Ελευσίνας με ATTICA GROUP. Για την συντήρηση – εκσυγχρονισμό πλοίων της Εταιρείας και μελλοντικές νέες ναυπηγήσεις.
  • Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας διαχειρίζονται, πλέον, από την ONEX ELEFSIS SHIPYARDS. Η εταιρεία υπέγραψε, ήδη, σύμβαση χρηματοδότησης 125 εκ. $ με την αμερικανική κρατική, αναπτυξιακή τράπεζα DFS.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΑΜΥΝ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η νύχτα είναι σκοτεινή και σιγοψιχαλίζει.

ΕΥΧΕΣ

  • Οι Διαξιφισμοί και οι συνεργάτες τους, δηλαδή εγώ, σας εύχονται τα καλλίτερα. Μη δίνετε σημασία στους καλοθελητές και τους Σαμαράδες που λένε τόσα άσχημα για την Άμυνα, την Υγεία, την Παιδεία, την Ακρίβεια. Όλα είναι τέλεια…
  • Το βασικότερο είναι ότι η ακρίβεια εξαφανίζεται, σιγά – σιγά.
  • Πρωταθλήτρια ακρίβειας η Ελλάδα και μάλιστα στα βασικά είδη διατροφής (αυγά, τυρί, γάλα, κρέας, ελαιόλαδο) και στις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε φθηνότεροι στα τσιγάρα!
  • Ο Έλληνας, επίσης, απολαύει του προνομίου να ευεργετεί τους πετρελαιάδες. Πληρώνει καύσιμο π.χ. 200 € και στο τεπόζιτό του εισέρχονται 160! Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια!

  • Δείκτης τιμών καταναλωτή: Δανία 3,7 , Τσεχία 3,8 , Φινλανδία 4, Πορτογαλία 4,3 , Σλοβακία 9, Πολωνία 9,2 , ΕΛΛΑΣ 10,4. Ζήτω το Έθνος και ξανά Καλές Γιορτές. Έρχονται καλλίτερες ημέρες.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης