Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
18/12/2023 | 16:37
Militaire News

«Ο κ.Μητσοτάκης, τρέμει τον κ.Σαμαρά», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ.Μητσοτάκης, τρέμει τον κ.Σαμαρά», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση ψήφισε μόνη της τον προϋπολογισμό του 2024, έναν προϋπολογισμό ακρίβειας, οριζόντιας φορολόγησης και ανεξέλεγκτου ιδιωτικού χρέους», υπογραμμίζουν σήμερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως αναφέρουν, «η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μοιάζει απλησίαστο για τους περισσότερους» και παραπέμπουν σε «επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «οι αυξήσεις στα τρόφιμα φτάνουν μέχρι και το 60%, ενώ 8 στους 10 συμπολίτες μας αναγκάζονται να περικόψουν βασικά αγαθά».

«Ο πρωθυπουργός θριαμβολόγησε χθες στη Βουλή για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, αποδεικνύοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και μακριά από τις ανάγκες των πολιτών. Στο μόνο θέμα που αποδεικνύεται ”συνεπής”, είναι η απαξίωση των θεσμών, του κράτους δικαίου και η καταστρατήγηση του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων, των υποκλοπών, του διεθνούς διασυρμού της χώρας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου, προβάρει από το βήμα της Βουλής την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αθετώντας τις συνταγματικές προβλέψεις. Η προσβολή του Συντάγματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο», σημειώνουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν:

«Ο πρωθυπουργός δεν λογαριάζει το Σύνταγμα, αλλά δειλιάζει και τρέμει μπροστά στην Ακροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά. Ο δήθεν ευρωπαϊστής και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται όμηρος ακροδεξιών και ακραία οπισθοδρομικών αντιλήψεων, ακόμη και όταν πρόκειται να υπερασπιστεί μια αυτονόητη τροπολογία για την κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας».

Όσον αφορά, τα ζητήματα ασφάλειας, επισημαίνουν πως «τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», κάνοντας αναφορά και στο τελευταίο περιστατικό με τον θάνατο ενός 29χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ και τον τραυματισμό ενός ακόμα σε «αιματηρή καταδίωξη» καθώς και στους τραυματισμούς τριών ατόμων από πυροβολισμούς στο Γκάζι.

«Τελικά η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη που ήρθε στην εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει συνδεθεί με τη χειρότερη περίοδο ακραίας εγκληματικότητας στη χώρα μας. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί εξεγείρονται πλέον κατά της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Το 41% δεν αποτελεί πλέον άλλοθι για τον κ. Μητσοτάκη. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να οδηγήσει τους πολίτες στην απόλυτη ανασφάλεια. Ανασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία τους, ανασφάλεια μπροστά στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, ανασφάλεια μπροστά στην υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας, ανασφάλεια για την περιφρόνηση των αρχών του κράτους δικαίου, ανασφάλεια για την ακρίβεια, τη φορολογία, την εξασθένηση του πραγματικού εισοδήματος».

Κλείνοντας, οι εν λόγω πηγές, κάνουν επίσης αναφορά στην ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά την οποία δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αντιπαρατεθεί σκληρά με την κυβέρνηση επιλέγοντας τη σωστή πλευρά της δικαιοσύνης απέναντι στην αδικία, της ισότητας απέναντι στην ανισότητα, της προόδου απέναντι στο συντηρητισμό, των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι σε μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς».

«Με καλά επεξεργασμένες, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις. Σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του, σε πείσμα συγκεκριμένων συμφερόντων που λυμαίνονται τη χώρα, αυτό το κράτος θα ”ισιάξει”. Και θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σύμμαχο τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης