Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΠΝ
21/11/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

ΒΕΛΟΣ: Τα ρήγματα ενός πολιτικού συστήματος «που χειραγωγείται από εμπαθείς και εγωϊστικούς μεγιστάνες»

ΒΕΛΟΣ: Τα ρήγματα ενός πολιτικού συστήματος «που χειραγωγείται από εμπαθείς και εγωϊστικούς μεγιστάνες»

Η υπόθεση του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΥΣ δεν μπορεί να αποδοθεί στην ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να κατανοήσει την ιστορική του σημασία, ούτε στη ραθυμία του όταν πρόκειται να λύσει προβλήματα. Γνωρίζουν πολύ καλά και την ιστορική σημασία όπως και ότι η λύση για το ΒΕΛΟΣ είναι απλή και εύκολη.
Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του;
Το μέλος του πληρώματος της ανταρσίας του ΒΕΛΟΥΣ Παναγιώτης Χατζηπέρος στη συνέντευξη του στο militaire channel είπε ότι γνωρίζει ποιος δεν επιθυμεί να παραμείνει το ιστορικό αντιτορπιλικό στην επιφάνεια της θάλασσας. Δεν τον κατονόμασε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εκτίμηση του.

Ο Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών Στέλιος Φενέκος, έγραψε για την υπόθεση του ΒΕΛΟΥΣ, αναφέροντας ότι δεν προκαλεί ρήγματα μόνο στη ναυτική μας παράδοση,αλλά αποκαλύπτει και τα ρήγματα στο πολιτικό μας σύστημα «το οποίο χειραγωγείται από εμπαθείς και εγωϊστικούς μεγιστάνες ,που θέλουν να μειώσουν τον ιστορικό του ρόλο (σσ του ΒΕΛΟΥΣ) στο ΠΝ».

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το ΒΕΛΟΣ δήθεν «καλύπτει» με την ιστορία του τις αντιστασιακές δράσεις άλλων στρατιωτικών κατά της χούντας. Τίποτα ψευδέστερο. Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης , μαζί με το στρατιωτικό κατεστημένο, δεν θέλησαν να αναδειχθούν οι πολλές περιπτώσεις στρατιωτικών που τίμησαν τη στολή, τα γαλόνια και το εθνόσημο και αντιστάθηκαν στην χούντα. Αν δεν υπήρχε ο αείμνηστος Αντώνης Κακαράς να αναδείξει με το συγγραφικό του έργο αυτές τις περιπτώσεις, ίσως να μην γνωρίζαμε τα ονόματα των πολλών αξιωματικών που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ποιοι είναι οι «εμπαθείς και εγωϊστικοί μεγιστάνες»; Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν γραπτές εντολές και γι΄  αυτό ουδείς παίρνει το ρίσκο να τους κατονομάσει. Είναι αυτό που λέμε «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι»…

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης