Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
17/11/2023 | 18:31 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

Τουρκία: Ελεύθερος ο δολοφόνος του Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ

Τουρκία: Ελεύθερος ο δολοφόνος του Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ

Γράφει η

ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Έλαμψε πάλι η τουρκική δικαιοσύνη. Απελευθερώθηκε ο φερόμενος ως δολοφόνος του Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ , ο Ογκιουν Σαμάστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος πυροβολήθηκε μπροστά στο γραφείο της εφημερίδας του Agos στις 19/1/2007. Λίγες μέρες μετά συνελήφθη ως δράστης ο Σαμαστ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης. Όμως, χάρη στην ελαστική ερμηνεία άρθρων του Συντάγματος αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής.

Η  έξοδος του Σαμαστ από την Φυλακή προκάλεσε την οργή και την αντίδραση του κόσμου.  Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε μεγάλα αστικά κέντρα , με το ερώτημα ο Σαμαστ έδειξε καλή διαγωγή και ο δημοσιογράφος  Οσμάν Καβάλα, ο Κούρδος ηγέτης  Ντεμιρτάς και άλλοι παραμένουν έγκλειστοι λόγω κακής διαγωγής;

Η τουρκο-ισλαμική σύνθεση ,όπως ονομάζεται η ιδεολογική πλατφόρμα της Τουρκίας  χρονολογείται από την ημέρα της ίδρυσης του νέου κράτους. Εθνικό σπόρ των Τούρκων η εξόντωση, ο αφανισμός, η εκδίωξη των ¨άλλων¨.  Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι, Κούρδοι, Αλεβίδες, όλοι εχθροί του κράτους-παρακράτους. Όποιος εκφράζει αντίθετη άποψη χαρακτηρίζεται τρομοκράτης, προδότης, εχθρός της πατρίδας.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου τη χαρακτήρισε επίθεση κατά της ενότητας της χώρας. Τι έχει να πεί τώρα για την απελευθέρωση αυτού του δολοφόνου με την ¨καλή διαγωγή¨.

Όπως είπε ο Αϊνστάιν ¨Η εξάλειψη μιας προκατάληψης είναι δυσκολότερη από  την διάσπαση του ατόμου¨.

Το επίσημο κράτος μέσω των μυστικών υπηρεσιών , εγκληματεί, συλλαμβάνει , τιμωρεί και μετά ανταμείβει τους δράστες –συνεργάτες του.

Ο Οκτάι Ενγκίν που έβαλε την βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη ,  και προκάλεσε το Πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης,  ήταν εκτελεστικό όργανο της ΜΙΤ.  Αργότερα καταδικάστηκε, αποφυλακίστηκε και διορίστηκε Νομάρχης. Το κράτος αμείβει πάντα τα καλά παιδιά του. Ελπίζουμε να μην αδικήσει και τον Σαμάστ….

Οι άνθρωποι και μαζί με αυτούς ο κόσμος σαπίζει. Πίσω από τη μάσκα του πολιτισμού επιστρέφει η βαρβαρότητα .

Ο 21ος  αιώνας θα οδηγούσε την ανθρωπότητα στην ειρήνη, τη δικαιοσύνη, στο σεβασμό του περιβάλλοντος, θα έλυνε τις εθνικές και θρησκευτικές διαφορές με διάλογο και όχι με βόμβες… Φρούδες οι ελπίδες .

Οι αξίες της Δύσης , τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο κατέρρευσαν, δικτατορίσκοι που αιματοκυλούν τον κόσμο δρουν  υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΟΗΕ ,για να μην πούμε με τη συγκατάθεση του, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας χούφτας ανθρώπων.

Η τεχνολογική πρόοδος, η τεχνητή νοημοσύνη αντί να ωφελήσουν τους ανθρώπους και να διευρύνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς μετατράπηκαν σε δυνάμεις κακού.

Εάν δεν σταματήσουμε την βαρβαρότητα δεν θα αποφύγουμε την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.

Δυστυχώς η πορεία είναι καταστροφική και αποκαρδιωτική. Εάν οι λαοί δεν ξεσηκωθούν να σταματήσουν τον κατήφορο θα είναι άξιοι της μοίρας τους.

Τα εκατό χρόνια τουρκικής Δημοκρατίας απέδειξαν ότι ο λαός στο σύνολο του δεν έκανε ούτε ένα βήμα μπροστά. Λογικό λοιπόν να κάνει τις πολιτικές επιλογές που κάνει. Πάντως εμείς περιμένουμε την εκτόξευση στο διάστημα τουρκικού διαστημοπλοίου, όπως υποσχέθηκε ο πολυχρονεμένος στην επέτειο της εκατονταετίας…….

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης