Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Άποψη ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
15/11/2023 | 05:15 (ενημερώθηκε 5 μήνες πριν)
Militaire News

«ΥΠΕΞ άνευ χαρτοφυλακίου»! Ο Γ.Γεραπετρίτης παγκόσμια πρωτοτυπία! Στ. Φενέκος

«ΥΠΕΞ άνευ χαρτοφυλακίου»! Ο Γ.Γεραπετρίτης παγκόσμια πρωτοτυπία! Στ. Φενέκος
Φωτογρφία ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Γράφει ο
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Υποναύαρχος ε.α
Είναι προφανές ότι η χώρα στερείται σήμερα στην ουσία Υπουργού Εξωτερικών.
Ο κος Γεραπετρίτης, κατ΄ όνομα μόνο Υπουργός Εξωτερικών, έχει μεταβιβάσει τις περισσότερες και πιο σημαντικές αρμοδιότητες στην Υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και στον Υφυπουργό Κώστα Φραγκογιάννη και στους ΓΓ του Υπουργείου.
Διατήρησε μόνο για τον εαυτό του την νομοθετική πρωτοβουλία, την Υπηρεσία Ενημέρωσης, την Διπλωματική Ακαδημία, την Γενική Επιθεώρηση Εσωτερικού Ελέγχου, την υπογραφή των διαταγμάτων προαγωγών μεταθέσεων, αφυπηρετήσεων πρέσβεων, την προσυπογραφή διαπιστευτηρίων πρέσβεων.
Το παράδοξο είναι ότι Το Σύνταγμα καθιστά τους υπουργούς αρμόδιους για τα υπουργεία τους και το ΣτΕ έχει κρίνει ότι δεν είναι Συνταγματική η μεταβίβαση του συνόλου σχεδόν των αρμοδιοτήτων του Υπουργού σε Υφυπουργούς, διότι κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε τους υπουργούς σε υπουργούς άνευ χαρτοφυλακίου.
Η Υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχει αναλάβει τόσες πολλές αρμοδιότητες, που την καθιστούν στην ουσία Υπουργό Εξωτερικών.
Και να σκεφθεί κανείς ότι αντικαταστάθηκε σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα ένας ικανότατος Υπουργός Εξωτερικών, όπως ο κος Δένδιας, για να καταλήξουμε σε αυτό το κατ’ ελάχιστο παράδοξο, προβληματικό και ελάχιστα αποτελεσματικό μόρφωμα (όπως τουλάχιστο έχει φανεί μέχρι τώρα.)
– ΣΗΜ: έχω αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα επακριβώς τα σφάλματα εξωτερικής μας πολιτικής τελευταία και ότι η Εξωτερική Πολιτική ερμηνεύεται περιοριστικά ως Διπλωματία.
Κύριε πρωθυπουργέ έχετε την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την προβληματική κατάσταση.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης