Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
13/11/2023 | 12:42
Militaire News

«Αποστρατιωτικοποιημένα» μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας

«Αποστρατιωτικοποιημένα» μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας

Με τον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαχιεριστεί τα ελληνοτουρκικά στη διάρκεια της θητείας της, η όποια καχύποπτη σκέψη είναι απολύτως δικαιολογημένη! Μετά από τα γεγονότα του Έβρου με τους μετανάστες που η Άγκυρα «έσπρωχνε» σε ελληνικό έδαφος, όλοι οι άλλοι χειρισμοί της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται από μία ανεξήγητη υποχωρητικότητα που έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Ακόμη και η απόφαση για…αποστρατιωτικοποίηση της αντιπροσωπείας που συμμετέχει στις σημερινές συζητήσεις για τα ΜΟΕ στην Τουρκία προκαλεί καχυποψία.

Σε «άτυπη» ενημέρωση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, στην Άγκυρα, συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.

Οι συνομιλίες αφορούν κατάρτιση δραστηριοτήτων ΜΟΕ έτους 2024, από τον εγκεκριμένο, κοινό, κατάλογο ΜΟΕ, που καταρτίσθηκε το 2010 (πχ οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ανταλλαγή επισκέψεων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των Διοικητών παραμεθόριων μονάδων, τηλεφωνική γραμμή μεταξύ ΕΚΑΕ Λάρισας- Εσκί Σεχίρ).

Από τα αναγραφόμενα σε μερίδα του τουρκικού Τύπου, σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης, δεν είναι ακριβή όσα δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω πλαίσιο».

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος στο βίντεο. Να σημειώσουμε μόνο ότι η «κόκκινη τηλεφωνική γραμμή» Λάρισας-Εσκί Σεχίρ είχε συμφωνηθεί από το 2008…

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης