Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Προσευχές για την ΕΑΒ! Τι είπε ο ΥΕΘΑ για την τύχη της

Προσευχές για την ΕΑΒ! Τι είπε ο ΥΕΘΑ για την τύχη της

Όταν ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας επικαλείται προσευχές για την πολύπαθη ΕΑΒ, τότε πρέπει να ανησυχούμε…

Μιλώντας στην τελετή εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, ο κ.Δένδιας επικαλέστηκε τη βοήθεια των Αγίων για την ΕΑΒ, λέγοντας ότι θα «εποπτεύεται και πάλι από το ΥΠΕΘΑ». Αν θυμόμαστε καλά δεν εποπτευόταν ποτέ από το ΥΠΕΘΑ, είναι η πρώτη φορά και ελπίζουμε να μην είναι και η τελευταία.

Τι είπε ο κ.Δένδιας περί ΕΑΒ και προσευχών:

«Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία λοιπόν, από τούδε θα εποπτεύεται και πάλι από το  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οφείλει να εξυγιανθεί.

 Στις προσευχές μας στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη μαζί με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και του μικρού μου χωριού, των κάτω Δενδιάτικων στους Παξούς, στις προσευχές μας αυτές λοιπόν, πρέπει να προσθέσουμε την επιμελή και επίπονη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, σοβαρή Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

 Αυτό συνιστά εθνική υπόθεση και εθνικό στόχο. Υπερβαίνει κυβερνήσεις και κόμματα. Για αυτό και θα ενημερώσω όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και είμαι σίγουρος ότι θα σταθούν αρωγοί στην εθνική προσπάθεια.

 Κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Η νέα γενιά των Ελλήνων, το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας, μπορεί να υποστηρίξει την εθνική προσπάθεια. Δεν χρειάζεται οι νέοι Έλληνες να φεύγουν στο εξωτερικό. Δεν χρειάζεται τα ελληνικά μυαλά να υπηρετούν ξένες πατρίδες και ξένες σημαίες.

 Η δημιουργία οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας με τη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων που θα παράξει ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες, που θα υποστηρίξει – αν όχι θα εκτινάξει – την αμυντική μας δυνατότητα, δεν είναι πέραν των δυνατοτήτων της κοινωνίας μας».

Μακάρι να εννοεί ότι λέει και να μην αναμένει θεϊκή παρέμβαση για να τα πράξει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης