Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
05/11/2023 | 05:31 (ενημερώθηκε 6 μήνες πριν)
Militaire News

Παγκόσμια οργή κατά Νετανιάχου που συνεχίζει τις αγριότητες στη Γάζα

Παγκόσμια οργή κατά Νετανιάχου που συνεχίζει τις αγριότητες στη Γάζα

Την ώρα που το Ισραήλ σκληραίνει όλο και περισσότερο τη στάση του, βομβαρδίζοντας προσφυγικούς καταυλισμούς και προκαλώντας το θάνατο όλο και περισσότερων αμάχων, οι αντιδράσεις εναντίον του πρωθυπουργού Νετανιάχου φουντώνουν. Και στο εσωτερικό το Ισραήλ…

Χιλιάδες Ισραηλινοί προσπάθησαν να φθάσουν μέχρι το σπίτι του Νετανιάχου για να διαδηλώσουν και να ζητήσουν εξηγήσεις για τους ομήρους. Η Χαμάς έχει ανακοινώσει ότι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί όμηροι και άλλοι αγνοούνται.

 

Την ίδια ώρα τεράστιες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων γίνονται σε πρωτεύουσες όλου του κόσμου. Ο ίδος κόσμος που είχε καταδικάσει τις δολοφονίες αμάχων από τη Χαμάς, τώρα φωνάζει κατά των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ κάθε μέρα. Τα πλήθη απαιτούν κατάπαυση πυρός.

Στην Ουάσινγκτον τεράστια διαδήλωση για την κατάπαυση του πυρός.

Γαλλία-Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορείες υπέρ των Παλαιστινίων

Χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία, συμμετείχαν σήμερα σε πορείες υπέρ των Παλαιστινίων της Γάζας, θύματα των βομβαρδισμών που εξαπέλυσε το Ισραήλ μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς που συνοδεύτηκε από σφαγές στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου.
Στο Παρίσι, στην πομπή με τις πολυάριθμες παλαιστινιακές σημαίες μετείχαν σχεδόν 19.000 διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Απελευθερώστε την Παλαιστίνη”.
Εκτός από τα συνθήματα υποστήριξης στη Γάζα, άλλα στόχευαν απευθείας το Ισραήλ: “Μποϊκοτάζ του Ισραήλ” ή “Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης!”.
Η διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο ενώσεων, συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων, δεν απαγορεύτηκε από την αστυνομία, η οποία υπενθύμισε εκ των προτέρων ότι δεν θα ανεχθεί “κανένα έκτροπο”.
Άλλες σαράντα συγκεντρώσεις είχαν ανακοινωθεί σε όλη τη χώρα, όπως στο Μονπελιέ και στο Στρασβούργο. Στην κινητοποίηση της Λιόν συγκεντρώθηκαν σχεδόν 5.000 άνθρωποι υπό καταρρακτώδη βροχή.

Στο Βερολίνο χιλιάδες διαδήλωσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους

Λίγο νωρίτερα, στο Βερολίνο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.
“Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ανέρχεται σε σχεδόν 3.500. Όμως φθάνουν και άλλοι” στο σημείο της συγκέντρωσης, δήλωσε εκείνη την ώρα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Το κλίμα ήταν ήρεμο στην αρχή της συγκέντρωσης. Πολλοί πήγαν οικογενειακώς, με τα παιδιά τους. Πάνω στα πλακάτ έγραφαν “Σώστε τη Γάζα”, “Σταματήστε τη γενοκτονία”, “Εκεχειρία”.
Οι συμμετέχοντες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν το κεφίγιε, το μαντήλι των Παλαιστινίων μαχητών, και κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες συγκεντρώθηκαν στη διάσημη Αλεξάντερ Πλατς, στο κέντρο του Βερολίνου φωνάζοντας “Ελευθερώστε την Παλαιστίνη”.
Η διαδήλωση, που οργανώθηκε έπειτα από το προσκλητήριο αρκετών ενώσεων υποστήριξης των Παλαιστίνιων, είχε σύνθημα “Υπερασπιζόμαστε τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα: ελευθερία της έκφρασης και για τους Παλαιστίνιους”.
Οι οργανωτές είχαν πει ότι περίμεναν σχεδόν 2.000 διαδηλωτές αλλά οι δυνάμεις της τάξης είχαν υπολογίσει ότι μπορεί να ήταν τουλάχιστον 10.000 και ανέπτυξαν σχεδόν 1.400 αστυνομικούς γύρω από την πορεία, η οποία τελείωσε στην Ποτσντάμερ Πλατς.
Οι δυνάμεις της τάξης έθεσαν επίσης αυστηρούς όρους, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε “άρνηση του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ, μέσω αντισημιτικών δηλώσεων, υποκίνησης μίσους, υπεράσπισης της βίας ή της τρομοκρατίας τιμωρείται” και θα αποτελέσει αντικείμενο δίωξης.
Σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων της Γάζας, εκ των οποίων σχεδόν 9.500, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, σημειώθηκαν έκτροπα τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία, κυρίως με ταραχές μερικές φορές βίαιες μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και των διαδηλωτών.

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων και στην Ινδονησία

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης