Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
20/10/2023 | 05:30 (ενημερώθηκε 6 μήνες πριν)
Militaire News

Αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ παραιτήθηκε διαφωνώντας με τη βοήθεια στο Ισραήλ

Αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ παραιτήθηκε διαφωνώντας με τη βοήθεια στο Ισραήλ

Ένας αξιωματούχος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εργάζεται εδώ και 11 χρόνια στον τομέα για τις παγκόσμιες μεταφορές όπλων παραιτήθηκε, επικαλούμενος την αντίθεσή του στην απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης Μπάιντεν να συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Στην επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στο LinkedIn, ο Τζος Πολ αναφέρει ότι όταν εντάχθηκε στο γραφείο πολιτικών-στρατιωτικών υποθέσεων, εδώ και περισσότερα από 11 χρόνια, είχε υποσχεθεί στον εαυτό του ότι θα έμενε «όσο θα ένιωθα ότι το κακό που θα μπορούσα να κάνω, θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από το καλό που μπορούσα να κάνω».

Ο ίδιος έγραψε:

«Αποχωρώ σήμερα γιατί πιστεύω ότι στην τρέχουσα πορεία μας όσον αφορά τη συνεχιζόμενη – πράγματι, διευρυμένη και επιταχυνόμενη – παροχή φονικών όπλων στο Ισραήλ, έχω φτάσει στο τέλος αυτής της συμφωνίας».

Ο ίδιος περιέγραψε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ως «όχι απλώς ένα τέρας – ήταν ένα τερατούργημα τεράτων». Και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω όμως μέχρι τον πυρήνα της ψυχής μου ότι η απάντηση που παίρνει το Ισραήλ – μαζί η αμερικανική υποστήριξη τόσο για αυτήν την απάντηση, όσο και για το status quo της κατοχής – θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερα και βαθύτερα δεινά τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τον Παλαιστινιακό λαό – και δεν είναι προς το μακροπρόθεσμο αμερικανικό συμφέρον».

Ο Τζος Πολ αναφέρει είπε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται για να υποστηρίζει μια σειρά από πολιτικές αποφάσεις πολιτικής που περιλαμβάνουν τη «βιασύνη για περισσότερα όπλα στη μία πλευρά της σύγκρουσης». Και δηλώνει ότι αυτή η πολιτική πιστεύει ότι είναι «κοντόφθαλμη, καταστροφική, άδικη και αντίθετη με τις ίδιες τις αξίες που υποστηρίζουμε δημόσια».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης