Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
03/10/2023 | 14:56 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με το PKK

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με το PKK

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στη διάρκεια της νύχτας περίπου 145 άτομα σε όλη τη χώρα ως ύποπτα για σχέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέφεραν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε αυτή η μαχητική κουρδική οργάνωση.

Την Κυριακή, δύο δράστες ανατίναξαν βόμβα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι ίδιοι και να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το PKK.

Η Τουρκία πραγματοποίησε στη συνέχεια αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν στη διάρκεια της νύκτας υπόπτους στην Κωνσταντινούπολη, μερικές ώρες αφότου το PKK ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων ήταν η νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Σανλιούρφα.

Τετρακόσιες εξήντα έξι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον των «μονάδων πληροφοριών» του PKK σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω της πλατφόρμας X ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Πενήντα πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν σε 16 επαρχίες, πρόσθεσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης