Υποστηριξε το militaire
04/10/2023 | 05:30

Αύξηση θητείας, στράτευση γυναικών! Αντιναύαρχος ε.α Βασ. Μαρτζούκος

Militaire News

Θέμα θητείας ξανά…Η συζήτηση αυτή τη φορά ξεκινά με την πρόταση Κασσελάκη για κατάργηση της, πρόταση που αποσύρθηκε και ακολούθησε η ανακοίνωση του ότι θα εκπληρώσει σύντομα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Ωστόσο η συζήτηση περί επαγγελματικού στρατού ή διατήρηση της στρατιωτικής θητείας επανήλθε.

Ο Αντιναύαρχος ε.α Βασίλης Μαρτζούκος τοποθετείται και λέει αλήθειες που μπορεί να μην είναι ευχάριστες. Συμβαίνει συχνά η αλήθεια να μην μας αρέσει και γι΄ αυτό την αποφεύγουμε.

Ο κ.Μαρτζούκος εξηγεί ,γιατί η διατήρηση του θεσμού της θητείας είναι απαραίτητη και δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται αναβάθμιση της, ενδυνάμωση της και επιμήκυνση της διάρκειας της.

Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η θητεία πρέπει να αυξηθεί.

Απαντά στο επιχείρημα που λέει ότι η τεχνολογία απαιτεί επαγγελματικό στρατό.

Με τον κ.Μαρτζούκο συζητάμε και για την ενίσχυση του Στόλου που ξεκίνησε αλλά δεν προχωρά. Η παραγγελία των τριών γαλλικών φρεγατών δεν είναι προφανώς αρκετή.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης