Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
02/10/2023 | 05:30 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

Αεροπορία Στρατού και Στεφανοβίκειο: Η καταστροφή , το φιάσκο και …η φιέστα!

Αεροπορία Στρατού και Στεφανοβίκειο: Η καταστροφή , το φιάσκο και ...η φιέστα!

Σχεδόν ένα μήνα μετά από την καταστροφή της βάσης της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, κυβέρνηση ,ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ εξακολουθούν να παριστάνουν ότι δεν είδαν ,δεν άκουσαν και δεν γνωρίζουν τι και κυρίως γιατί συνέβη στη νευραλγική βάση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού! Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, αφού το μέγεθος της καταστροφής έχει προσδιοριστεί μέσω δημοσιευμάτων που δεν τόλμησε κανένας να διαψεύσει. Και δεν είναι μόνο τα δημοσιεύματα.  Πρόσωπα με κύρος έχουν μιλήσει για την καταστροφή που καλούνται να διαχειριστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα αρκούσε ακόμη και μια απλή ανάγνωση των πιο φιλοκυβερνητικών ρεπορτάζ που προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι «δεν έγινε και τίποτα σοβαρό στο Στεφανοβίκειο» και πως «όλα τα ελικόπτερα είναι λειτουργικά». Αυτά τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι το νερό έφθασε σε ύψος …5,5 μέτρων, αλλά κατά τ΄  άλλα δεν ,,,υπάρχει πρόβλημα!

Δηλαδή αν ένα ελικόπτερo Apache έμεινε σε νερό βάθους 5,5 μέτρων επί 15νθήμερο δεν αποτελεί πρόβλημα! Θα καλούσαμε όσους υποστηρίζουν τις θεωρίες για Apache-Υποβρύχια, να ανατρέξουν στα δημοσιεύματα της εποχής που γινόταν η αγορά των υπερσύγχρονων ελικοπτέρων-υπερόπλων. Ο μοναδικός προβληματισμός που υπήρχε ήταν η ευαισθησία τους στις καιρικές συνθήκες όσο ήταν στο έδαφος. Η τεχνολογικές τους δυνατότητες αδιαμφισβήτητες αλλά και η προστασία τους απαραίτητη. Συνεπώς τα 5,5 μέτρα νερό -που ήταν παραπάνω αλλά ας δεχτούμε τις …κυβερνητικές μετρήσεις- έχουν καταστρέψει όσα ελικόπτερα εγκλωβίστηκαν. Μαζί και πανάκριβο εξοπλισμό για την υποστήριξη τους. Ας ρωτήσουν οποιοδήποτε μηχανικό της Αεροπορίας Στρατού για να τους τα επιβεβαιώσει… Το έχουν κάνει ήδη ,αλλά όταν πρέπει να υποστηρίξεις ένα παραμύθι δεν μπορείς να αφήνεις την αλήθεια να στο καταστρέφει.

Πόσα ήταν τα ελικόπτερα Apache που εγκλωβίστηκαν; Ο αριθμός κυκλοφορεί ευρέως, είναι μεγάλος και περιλαμβάνει Apache A αλλά και Apache D.

Η επιβεβαίωση του εγκλωβισμού ήρθε ξανά από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν μάλλον υποκαταστήσει το γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, το οποίο αποφεύγει συστηματικά εδώ και ένα μήνα να πει οτιδήποτε για το Στεφανοβίκειο και τις απώλειες του. Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να απαντήσει το ΓΕΕΘΑ. Αρνείται να το πράξει και ελπίζουμε ότι είτε μέσω Βουλής, όπου έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις, είτε μέσω της έρευνας που κάνει η Δικαιοσύνη, οι απαντήσεις θα δοθούν. Όχι στους δημοσιογράφους, αλλά στους φορολογούμενους πολίτες.

Θα υπενθυμίσουμε και θα προσθέσουμε ορισμένα απ΄  αυτά τα ερωτήματα:

•Από πότε το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΣ και η 1η ΤΑΞΑΣ είχαν εικόνα για την ένταση της κακοκαιρίας;

•Είχαν μετεωρολογική πρόβλεψη και από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας; Από πότε και τι ανέφερε

•Εφόσον όπως αποδείχτηκε δυστυχώς, οι μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν ακριβείς ποιος ανέλαβε την ευθύνη της απόφασης να μην μετασταθμεύσουν τα ελικόπτερα που μπορούσαν να πετάξουν και να μεταφερθούν άμεσα όσα ήταν στα υπόστεγα για συντήρηση;

•Οι Αμερικανοί που χρησιμοποιούν το Στεφανοβίκειο πόσες ημέρες πριν χτυπήσει η καταιγίδα είχαν αποσύρει τις δυνάμεις τους και τις είχαν μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη; Ήταν προγραμματισμένη κίνηση ή είχε σχέση με την καταιγίδα Daniel;

•Ακόμη κι όταν η καταιγίδα ξεκίνησε και δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες με τα ελικόπτερα ΧΙΟΥΙ να βρίσκονται στην πλημμυρισμένη πίστα, υπήρχε ο χρόνος για να μεταφερθούν τα ελικόπτερα που ήταν προς συντήρηση στα υπόστεγα. Γιατί δεν αξιοποιήθηκε αυτός ο χρόνος;

Στις ημέρες που ακολούθησαν, εβδομάδες στην πραγματικότητα το μόνο που φαίνεται ότι απασχολούσε σοβαρά ήταν πως δεν θα δημοσιοποιηθεί το μέγεθος της ζημιάς στην Αεροπορία Στρατού. Αυτή η αγωνία παραμένει και οδηγεί σε πραγματικά τραγελαφικά σενάρια, τα οποία ομολογούμε ότι είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αν και μας προκύπτουν από διαφορετικές πηγές. Τα μεταφέρουμε με πραγματική επιφύλαξη ,γιατί είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια προσπάθεια απόκρυψης τόσο σοβαρών γεγονότων.

Σύμφωνα με τα ευτράπελα σενάρια, τα ελικόπτερα που έχουν μεταφερθεί στο 304  Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ), «πλένονται, λούζονται» και…μοντάρονται! Όταν η «επιχείρηση συμμαζέματος» ολοκληρωθεί θα φωτογραφηθούν και θα χρησιμοποιηθούν ως…πειστήρια για όσους μετέδιδαν την πραγματική ιστορία στο Στεφανοβίκειο! Δεν αποκλείεται μάλιστα όπως λένε όσοι μεταδίδουν αυτές τις πληροφορίες να μεταφερθούν στο 304 ΠΕΒ λειτουργικά Apache από την Λάρισα όπου έχουν μετασταθμεύσει, ώστε να «μπερδευτούν» με τα Apache της υγρασίας…

Για να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτά τα τραγελαφικά που ακούγονται θα προτείναμε να μπει σε ένα από ελικόπτερα που έμειναν επί πολλές ημέρες σε 5,5 μέτρα νερό κάποιος από τους «επίσημους»! Ο ΥΕΘΑ ή ο Α/ΓΕΕΘΑ ας πούμε για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα Apache που έγιναν υποβρύχια είναι ακόμη λειτουργικά.

Περιοριζόμαστε στα Apache…Για τα Kiowa θα επανέλθουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης